Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer ,chtěla bych se zeptat ,jak se bránit proti narušené sousedce,která volá na nás sociálku ,policajty ,že dítě prý neustále pláče ,kričí ,bouchá na nás ,syn se pak bojí samozřejmě sociálka nic neshledala,vše je v pořádku ,je to jen dítě
,policajti ,taky jen přijeli a odjeli
,vyhrožuje ,že máme znova a znova čekat sociálku
Paní je nemocná ,2 děti už jí odebrali ,jedno má v péči
chudák však holčička ,neustále na ní křičí a protože paní má hendicap ,celé dny sedí doma ,nudí se ,začala obtěžovat i nás ,vše jsme snášeli ,ale už se to tak dál nedá
problém má ona ,jen si to začala řešit na nás ,,protože bydlíme hned vedle
jsme jejím terčem...už dříve jsem chtěla volat sama sociální pracovnici ,že není normální ,aby tak na holčičku neustále KAŽdodenně křičela
,ale bylo mi řečeno ,že se nemám plést do cizích vztahů ,tak jsem jen tiše poslouchala a pak z ničeho nic ,se sama začla pouštět paní do nás ,tak tohle už tak nenechám
Někdy stačí sousedy pouze upozornit, neboť si třeba ani neuvědomují, že jejich chování ruší ostatní, popřípadě se dohodnout na rozumném kompromisu a problém je vyřešen. Jestliže však domluva nepřichází v úvahu či soused rušitel je vůči vašim výtkám pasivní, můžete se domáhat odstranění závadného chování pomocí příslušného veřejného orgánu. Tento orgán volte podle charakteru a naléhavosti situace jestliže je nutný okamžitý zásah, přivolejte městskou policii (týká se to zejména rušení nočního klidu), která může bezohlednému sousedovi uložit blokovou pokutu až do výše tisíc korun.
V ostatních případech se lze domáhat ochrany i u obecního úřadu.
Dalo by se říct, že chování sousedky by mohl být přestupek proti občanskému soužití podle § 49 zák. č. 200/1990 Sb. A oznámení o takovém přestupku lze podat rovnou na magistrátu (městském nebo obecním úřadu)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.