Nejste přihlášen/a.
Když jsem stavěl před 20 lety RD, tak jsem si veškerý vnitřní štuk (pucovku) míchal sám - jemně přesátý písek + vápno, nechal den uležet a pak přidal špetku cementu před natahováním. Navlhčil jsem jemně jádrovou omítku (pokud byla přeschlá), natáhl na ní namíchaný štuk, nechal oschonout, a pak jsem to vyfilcoval klasickým filcovým hladítkem a následně přejel molitanem, aby se vydrolila hrubší zrna písku, malovat jsem mohl za několik dní po vyschnutí štuku.
Nyní se tedy ptám, jaké máte zkušenosti s kupovaným, a již tedy namíchaným štukem. Já s ním moc nedělal a tak by mne zajímalo, jakou zvolit správnou techniku, aby to dobře vypadalo a přitom aby se to krásně vyhladilo bez nervů a velkého úsilí. Nechat také ustát třeba hodinu namíchanou směs? Na vyhlazení použít filcové, molitanové nebo houbové hladítko (nebo jejich kombinaci)? Kdy je možno na štuk nanést vrchní nátěr (malbu)? Je to po delší době než jsem to dělal při klasickém míchaném štuku?
Děkuji za rady a vlastní zkušenosti
Pavouku a odkud jsi? Pocházím z Hané a tam jsme štuku říkali fajnová a zde v jížních čechách jen štuk.
A ještě doplnění ,v dobách před lepidly (konec 70.) jsme lepili obklady na štuk s cementem.do kbelíku klasické pozink vědro,do půlky štuk-2-3 lžíce cementu ,na vnější asi tak lopata na kolečko !
tak díky za rady, vyfilcuju to stejně jako jsem to dělal před tím, jinak výraz pucovka je tady u nás normální, spíš když řeknete tady zedníkovi slovo štuk, tak na vás kouká, jako byste chtěl něco, co maji jen na zámku hezký víkend
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.