Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překlad z Heblu

Od: dany2ka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, myslíte že můžu takto udělat překlad z tvárnic Hebel tl.100mm? Dám do nich roxory viz. náčrtek. Hebly jsou 10x20x50cm. Překlad je na dveře 800. Nad překladem vychází asi ještě jedna řada a kousek. Díky stavebníci.

Překlad z Heblu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

aroff
hodnocení

0x

Já jsem takto překlad dělal a je to už pár let bez problému. Jen jsem na překlad použil Ytong, který je dlouhý 60cm a pak vyšel jen jeden spoj. Roxor jsem dával 10mm. Zhruba takto.

Překlad z Heblu #2

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, svislé spáry tvárnic bych vyspároval stavební pěnou, tím by se docela dobře rozepřely a pak futra neponesou vůbec žádnou váhu. Pro jistotu by šlo dát přímo nad futra jekl. Třeba 50x50.

hodnocení

0x

Já na desítce žádný roxor nedával! dveře jsou 80,stav otvor je 90 a cihly mají délku 60cm takžena uložení na každé straně při použití dvou je 15cm což úplně stačí neboť to není nosná zeď!

Sry vycházím z ytongů a původních heblů a porfix kde jsou všechny 60cm,ale i tak na každé straně je jdest čísel a nad je jeden šár takže roxory jsou zbytečné!Navíc pkd je chcete dát jak je na Vašem obr,tak je to již úplně zbytečné neboť takot nebudou pnit žádnou funkci! Pkd je tam chcete opravud dát,tak max do třetiny výšky cihly a na celou délku těch tří bloků tj na 120cm!

Bruk-jekl je už přímo vyhazování peněz!

Běžně se dělá až na 4 šáry nad dveřmi jen z cihel bez jakéhokoliv železa! do stav.otvoru 90cm při blocích 60cm!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]