Nejste přihlášen/a.
Ve vašem případě by bylo první exekuce na plat(a to jedině pokud by jste dělal ručitele na dceřinu pujčku)Pak by mohla poběhnout mobiliarmí exekuce (ve vašem případě by byla reálná)-to by vám vystěhovali movití majetek.O dům příjdete pouze když nebudete splácet spátky a dcera nebude spolumajitelkou domku
Trošku dotazu nerozumím. Vlastníkem nemovitosti jste pouze Vy? Úvěr si vzal kdo? Vy nebo dcera, nebo oba?
vlastníkem jsem já a uvěr mám svůj na který jsem dal zástavu baraku ale co se dcera odstěhovala a neodhlásila se tak po dobu co se odstěhovala si vzala úvěr pro svoji potřebu. Tak že má půjčku mimo mě, děkuji
doplněno 17.10.14 10:50:Prosím a ještě bych se rád zeptal ( předem moc děkuji ) bydlím už jinde mimo město a v baráku mám podnájemníky a dcera hrozi že se po dvo letech vrátí zpátky do mého baráku má šanci? i když ji tam nechci proto že tam mám podnájemníky a navic by to finnčně neutáhla děkuji J.T.
Jestliže ve vaší nemovitosti někdo bydlí na základě nájemní smlouvy, tak je to nájemce a nikoli podnájemník. Nájemní vztah je chráněn zákonem více, než vztah podnájemní. Dcera hrozí, že se do domku vrátí; jak by to chtěla provést? Tak, že nájemcům ukončíte nájemní smlouvu? Pokud je nájem uzavřen na dobu neurčitou a nájemci plní své povinnosti, není snadné jejich nájem ukončit. Z toho vyplývá, že šance vaší dcera je malá. To, že má ve vaší nemovitosti hlášen trvalý pobyt, nehraje žádnou roli.
Děkuji moc hodně jste mi pomohl a jsem vám vděčen,
Prosím je možný jako otec dcery zjistit nějakým v spůsobem jestli má dcera exekuci? on mi to neřekne ,děkuji
Jestliže Vaše dcera NENÍ vlastníkem nemovitosti, tak se nemusíte obávat toho, že by se její exekuce vztahovala na Váš majetek - dům. Nic na tom nemění to, že tam má nahlášen trvalý pobyt.
Trošku problém by mohl být se zařízením v domě. Tam by se mohl exekutor domnívat, že dcera má v domě nějaký majetek. Ale...Vy máte sepsanou nájemní smlouvu na veškeré prostory v domě? Z nájemní smlouvy totiž jasně vyplývá, že se tam dcera nezdržuje a tudíž tam nemá žádné věci.
Dobrý den prosím mám poslední otázku ( za kterou a dalčím vám pokorně děkuji )
Jestliže dcera nepracuje a má exekuci tak jak prosím postupujou při vymáhání dluhu ,když to nemá teda vliv na tom že je u mě přihlášena? ručitelé ji v ničem nedělám a to je vše a za vše vám moc a moc děkuji
Za dluhy své dcery neodpovídáte, za své dluhy odpovídá ona sama. Ale jestli chcete mít klid, zajděte na obecní úřad a trvalý pobyt jí zrušte (stačí doložit, že je dům Váš, a že v něm dcera nebydlí).
Vy opravdu NIJAK za dluhy své dcery neodpovídáte. Vám nemůže exekutor ani na majetek, ani na účet či na plat. Jak tedy exekutor postupuje? pochopitelně si nejdříve zjistí její trvalé bydliště a jde ji hledat tam (tady bych asi poradila dceři trvalé bydliště ve Vašem domě zrušit). Když ji nenajde na trvalém bydlišti, tak hledá bydliště, kde se zdržuje. Tam ji potom navštíví a provede exekuci majetku (když je teda co sebrat). Zároveň zjišťuje, zda je dcera zaměstnaná, zda má někde účet, zda pobírá nějaké dávky od Úřadu práce. Jestliže něco z toho dcera má, opět je na to dána exekuce.
Dobrý den to jsem udělal ale bylo mi řečeno že teda když se dcera nechce odhlásit tak jediná možnost je vypsat nějaký formulář kterej někdo přehodnotí a pak si nás pozvou na pohovor ( což dcera nepřijde ) a tam by se ji ptali jestli s tím souhlasí tohle mě bylo řečeno na úřádě, děkji
Dcery se nemají co ptát. Dům patří Vám (doložíte výpisem z katastru nemovitostí), dcera nemá nájemní smlouvu a v domě nebydlí (dosvědčí sousedi).
Jen na ten úřad zajděte.
Podejte návrh na zrušení údaje o trvalém pobytu - pokud u vás dcera nebydlí, doložte to např. svědectvím sopusedů a pokud by obecní úřad nekonal, okamžitě pošlete stížnost na kraj. Úřednice na úřadě je placená z našich daní, tak ať dáma mrskne svou línou pr.edlí a nežvaní nesmysly o nějakém přehodnocování. Úřednice má makat a dělat to, co jí ukládá zákon, za to si ji tam platíme. Plácat hubou nesmysly může doma. Dcera přijít vůbec nemusí, svou neúčastí jen dokáže svůj nezájem. A do měsíce je z vašeho domu odhlášená.
A hlavně hlídejte termíny práce paní úřednice: Na vyřízení žádosti má úřad lhůtu 30 dnů (nebo maximálně 60 dnů, pokud jde o zvlášť složitý případ.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.