Nejste přihlášen/a.
Opravujeme starší řadový dům ze 30. - 40. let s kamennými základy. V domě jsou v zadní části vrata, která budeme rušit a otvor po nich vzniklý zazdíme.
Nevíte někdo, zda se dříve dělaly základy pod celým domem (a díky tomu i pod těmi vraty) nebo pouze pod každou obvodovou zdí (a tím pádem by pod vraty základ nebyl)?
Mám totiž obavy, aby mi stěna postavená místo vrat nezačala časem "sedat". Před vraty je vybetonovaná plocha, proto si to nemohu jednoduše zjistit. Díky za rady
Nedal jste nám podrobnější informace co se zdiva a rozměrů týče, je zde i možnost nedělat základ žádný a celou výplň "vynést" na I-čkách, tak to budu dělat já, až se propracuju až ke stodole, zde mám taktéž vrata, která nyní vedou již k cizímu pozemku. Na výplň použiju asi něco od Heluzu.
doplněno 17.10.14 14:45:Pro představu o rozměru profilů: boural jsem starou zeď z plných pálených cihel tl.30cm, délky 3,5m a výšky 1,8m (to máte přibližnou hmotnost 2500-3000kg), založena byla na dvou I-čkách 150mm kladenské výroby, nebyl problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.