Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace potrubi k digestori

Od: harryho* odpovědí: 5 změna:

Zdravim.

najde se praxí protrely znalec ohledne instalace digestori?

Prilozene foto vypovida o tom, co resim. Stavajici reseni digestore je pres uhlikovy filtr a je to musim rict slusne receno na nic. Na tom se clovek nedoplati a jeste to nefunguje jak ma. Jedna se o vysouvaci digestor, dutinou skrinky prochazi dreveny tunel na odvod prefiltrovaneho vzduchu nad skrinku. Potrebuju napojit na potrubi do stoupacek. Dira do stoupacek je ale nekde schovana, odhaduji na nakrese kde asi je (tam byl kdysi origo sporak v panelaku). Ted je ale cca 1,5 metru vedle, skrinky jsou hodne vysoke, od stropu je prostor tak 20cm. Diky tomu je napojeni na stoupacky schovane za skrinkou.

Slo by snaze vest potrubi vrchem a zapustit ho pres koleno do skrinky zezhora a naslene zahnout do stoupacek? Tedy varianta 2.

Nebo je nutna varianta 1 z hlediska vhodneho proudeni vzduchu? Je varianta 2 nerealna?

(chci se vyhnout sundavani skrinek, jesnu jsem uz chtel sundat, ale nejaky dobrak ji nejenom prisrouboval ale prijde mi ze i prilepil ke zdi! Z toho vychazim, ze jestli vest skze skrinky, musel bych udelat nejak pruchody bez jejich sundani, ale v pripade zpristupneni schovaneho napijeni na stoupacky bych tu rohovou stejne musel sundat).

Diky za rady

Instalace potrubi k digestori

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ovczaak*
hodnocení

0x

hodně záleží na tom,jak to vypadá v jádru...já bych se držel varianty obdélníkového potrubí na skříňkách...původní vstup do ventilace bych zaslepil a nad levou skříňkou bych udělal nový,aby bylo co nejméně oblouků...

harryho*
hodnocení

V jadru to vypada tak, ze je tam klasicky cca 30cm prumer siroka roura, ze ktere je vyvedena trubka do zdi a konci v te skcince zezadu.

Nedovedu si nejak predstavit, ze bych delal nove napojeni na centralni rouru + sekani do panelu na novy pruchod.

Ano, co nejmene oblouku, ale co je jeste "stravitelne"...? Nejsou ta ctyrhranna potribi prusvih - maly prutok vzduchu?

Si myslim, ze kdyz zkombinuju ctvercove potrubi s 3 uhla, tak to bude jak spunt.

ovczaak*

ta stěna je panel? s tím jsem se ještě nesetkal...kvalitní vrtací kladivo,dobré vrtáky a kango a musí to jít,uznávám,hnusná práce...napojení flexi al rourou,zapěnit do té široké roury...malého průtoku bych se nebál,ta digestoř má asi dva motory,spíše se zvýší hluk...malá otázka-předpokládám,že centrální odsávání nefunguje?

harryho*
hodnocení

No byl bych prekvapeny, kdyby to nebyl panel, ale jen omitnuta stena te kovovo drevene klece jadra.

Chjo, vsechny varianty stoji za prd :D, ale nejak to udelat musim.

Co rikate na to vedeni nad skrinkama a pak (kdyby se povedlo sundat tu krajni skrin a vyrezat pruchody) bych napojil jen flexi rouru a stocil to dolu pres strop srinky a smerem do zdi v "plynulem ohybu" tou flexi?

doplněno 16.10.14 16:36:

Jo to ten centralni odtah, tenkrat mozna, ale jak je ta kuchyne predelana, tak kdo vi kde zustal vypinac a draty (jadro je cele delane, jen stoupacky zustaly "netknute")

ovczaak*

tou flexi dolů by ti jistě šlo,jen mi vadí to "znova dolů",důvod nemám,jen prostě špatný pocit.jádro je udělané,tak bych tipl stěnu z ytongu,zkuste do toho vrtnout...k tomu fungujícímu odtahu na střeše-nejsem si jistý,ale mám dojem,že pokud je funkční(nemyslím ve vašem bytě,ale v tom domě),neměly by se používat motorové digestoře( v praxi se používají)...třeba to tady někdo upřesní...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]