Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi,
chci se zeptat.. Každý den si opisuji stav elektroměru a 9.9. jsem zjistila, že se netočí POUZE VT (nízkej tarif normálně jel, i se přepínalo) 16.9. přijel pán z čezu, a dal mi novej.
14.10. zas někdo (o tom, že sem byla po noční a totálně neohlášeně mě vzbudil v osm ani nemluvim) přijel a opsal stav.
Dnes mi přišlo vyjádření, že mi DOPOČÍTALI 96kwh ve VT, a 123kwh v NT (za posledních 68 dní )
Byt jsem koupila v květnu, elektřina se platí od července, než se vše přepsalo. Do srpna se tu vše kompletně předělávalo, takže tu jela max. tak vrtačka a rádio, spíš se plácala voda. Po chvíli bojler a následně lednice, a digitální hodiny, nic jiného tu nebylo.
Do srpna byla spotřeba 60kwh VT - 72kwh NT
Od 1.8. tu bydlíme - za celý srpen 78kwh ve VT, 104kwh v NT. (6 dní sme byli na dovolené, tak tu nikdo nebyl)
A teď mi chtějí naúčtovat k tomuhle všemu dalších 96 a 123?
To mi přijde prostě šílený.. Dá se s tím něco dělat? Dá se nějak prokázat, že tu nebyla "plnohodnotná" spotřeba jako teď, když tu normálně funguji? V podstatě se jen VT netočil sedm dní, a těch sedm dní mě má stát takových peněz? Nejsem uplně ve fázi, kdy si mužu rozhazovat tisícovkama na všechny strany..
Vyžádejte si vysvětlení přímo od firmy - předpokládám, že prostě vzali nějaký poměr původní spotřeby a celkovou spotřebu přepočetli - podle mého neoprávněně, protože z vaší strany byl pouze dobrý úmysl - nahlásial jste jejich chybu.
Podle zákona - když v obchodě zapomenou sundat cenovku z minulého týdne, kdy byla akce, má se účtovat cena avizovaná na cedulce - nemůžou jen tak říct, že to byl omyl ...
Takovou logiku vidím i zde. Osobně bych apeloval na firmu, že jsem je upozornil na jejich chybu, byť jsem neměl tu povinnost. Tím jsem jim neuškodil, naopak je upozornil na chybu z jejich strany... . Požadoval bych opravné vyúčtování a VT s NT do data opravy elektroměru vyúčtovat dle JEJICH MĚŘIDLA.
Zakončil bych to tím, že jejich výpočet považuji za neoprávněné obohacení. A samozřejmě důvod k přechodu k jinému dodavateli v případě nevyhovění... (mimochodem - čez bych nechtěl nikdy - dodavatelů je hodně a levnějších snad 80%)
No, podala sem další reklamaci a do 15-ti dnů mám počkat na vyjádření.. pokud to nedopadne lépe, začnu to řešit ještě víc.. Kdybych o tom neměla ani ponětí, tak to tak neřeším, ale tím, že mám elektroměr přímo v bytě a každej den okolo toho chodím a vidím, jaká je spotřeba..
Jinak, co se čezu týče.. šla jsem k nim, protože máme kontaktní místo o pár ulic dál, a moc sem neměla přehled.. nyní mám vcelku cenově výhodnej tarif (což mi potvrdil i kamarád, co pracuje pro eon) nicméně po vypršení jinam určitě přecházím..
Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.