Nejste přihlášen/a.
Ahojte, prosím vás poraďte jestli máte zkušenost, koupila jsem polici, kterou chchi namontovat nad radiátor na konzoly jako parapet (parapet tam nikdy nebyl), mám obavy co s tím ale udělá to teplo zespodu, jaká by měla být vzdálenost nad radiátorem? a dá se nějak ta police zespodu izolovat? nějakou hliníkovou fólií třeba, takovou, která se dává za topení? police je dřevotříska, sololit, ABS plast, Akrylová - výplň papír, síla 5 cm. díííky
4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
pavel2*
0x
Nevím o kolik ta police má přesahovat zeď, ale bylo by dobré dát pod ni nějaký plech nebo desku, která bude ode zdi šikmo nahoru, aby po ní teplý vzduch proudil a nezůstával pod policí. A ta police má skutečně tloušťku 5 cm? Nebylo by jednodušší nechat si uříznout u truhláře prkno, a to místo konzol přišroubovat ke zdi jako parapet? A ještě jeden dotaz: Ty okna se otevírají ven, nebo dovnitř? Pokud dovnitř, pak police pod oknem nemá smysl, ledaže by byly okna hodně vysoko.
Já bych tam tu polici klidně dal,jestli je z dřevotřísky nic dělat nebude.Teplej vzduch si cestu okolo určitě najde,ta izolace oddola by asi byla nanic protože ta police určitě teplo neodebere,otvírání oken bych pominul,asi se jedná o sídlištní okno a vy si tam chcete dát kytky a tak víte co to pro otvírání znamená.V kuchyních bejvá stejně často okno výklopný a v pokojích věčinou otočný.
Namontuj, nebude určitě přímo v kontaktu s tělesem ÚT (když je na konzolích). Pokud to děláš kvůli rostlinám, měj na paměti, že jim nebude zrovna nejlépe, proud teplého a suchého vzduchu mezi záclonou a oknem není zrovna ideální. Možná by stálo za to zmínit, proč vlastně ten parapet chceš. Z hlediska reakce materiálu, pokud je to dřevo či pilinotříska, bych se nebál.
strejc![:) :)]()
strejc
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]