Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypouštění 9m3

Od: luciemar odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, zrovna nám dělají odpadní jímku, která má objem 9m3. Před zasypáním se má zapustit vodou. Problém je v tom, kde pak mám tolik vody vypustit? Vzadu máme zahradu o velikosti cca 7000m2, myslíte, že by to šlo, abych nevyplavila sousedy? Je to mírně z kopečka.Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud máte kalové čerpadlo a dostatečně dlouhou hadici, tak by to neměl být problém - vypouštět můžete po částech, hlídat si vsakování a měnit místo, kde se voda vypouští a vsakuje. Předpokládám, že kanalizaci v blízkosti nemáte. Zdravím!

doplněno 15.10.14 13:12:

Pokud máte na té zahradě ovocné stromy nebo i jehličnany, tak ty je vhodné na podzim řádně zalít vodou. Můžete vypouštět ke stromečkům.

hodnocení

1x

V pohodě, sem tam posuňte hadici, ať to neteče na jedno místo.

hodnocení

1x

Klidně bych to do toho příkopu pustil, jestli se tedy jedná o příkop u silnice.

Jinak můžete počkat až bude pršet a vypustit to za deště. Nikdo si ničeho ani nevšimne...kalovkou je za 2h povšem, takže o nic nejde.

Jestli ale máte dostatečně dlouhou hadici, tak vypuštění na Vaši zahradu je nejsprávnější řešení.

hodnocení

1x

Nebo zkuste oslovit místní dobrovolné hasiče jestli si nepotřebují naplnit auto. Kolikrát to berou z kdejakého potoka,tak by devět kubíků z jímky třeba bylo jednodušší.

trtt

Zdravím, jasně, SDH má pořád nějaký cvičení, tak si kluci vodu za odvoz vysají a alespoň budete mít známosti.

hodnocení

0x

Na matiku zrovna nejsem :) ale jestli dobře počítám tak to je +-1,3litrů na 1m2 zahrady a to je nic.Takže čerpadlem (možná samospádem když je to z kopce) a posunovat hadici by neměl být problém

doplněno 15.10.14 12:12:

neopisoval jsem:) jen dlouho počítal

luciemar
hodnocení

Kalové čerpadlo mám a jedná se o čistou vodu z vodovodu, jen se to musí zapustit a pak zase vypustit, že :-/ Kanalizace je, ale ještě není funkční a chlapi to chtěli pouštět do přikopy, což jsem teda rezolutně odmítla. Něco by se taky dalo do vsaku. Díky za rady :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]