Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nedávno jsem tady řešil dodavatele elektřiny, situace se ale docela změnila a proto mám dotaz jiný. Od zítřejšího dne mi poběží nájemní smlouva u společnosti RPG na byt. Ve čtvrtek při předávce bytu však bylo zjištěno, že byt nemá elektroměr, předchozích osm let ani neměl a tudíž bude minimálně měsíc neobyvatelný, protože je v něm na elektřinu vše-topění, ohřev vody atd. Mám v tomto případě právo na výpověď z nájmu, vrácení rezervačního poplatku a vrácení prvního nájmu?
V novém občanském zákoníku se píše toto:
§ 679
(1) Nájemce je oprávněn odstoupit od smlouvy kdykoliv, byla-li pronajatá věc předána ve stavu nezpůsobilém ke smluvenému nebo obvyklému užívání, anebo stane-li se později - aniž by nájemce porušil svoji povinnost - nezpůsobilou ke smluvenému nebo obvyklému užívání, stane-li se neupotřebitelnou anebo bude-li mu odňata taková část věci, že by tím byl zmařen účel smlouvy.
Děkuji za vaše rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.