Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zámková dlažba

Od: petracek* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

obracím se na tyto stránky, protože si vážím lidí co tu pomáhají. Zvlášť p. @milancukrar

Mám otázku ohledně zámkové dlažby. Na začátku jsem měl v plánu nechat celou zámkovou dlažbu položit místním stavařem - jednalo se o cca. 34m2. Udělal obrubníky a první dvě vrstvy šterku - frakci 0-63 - tl. 15 cm, na to frakci 8-16 - tl. 5cm. Bohužel jsem byl na služební cestě a když jsem se vrátil - zjistil jsem, že jsou obrubníky špatně položeny - navíc nedodrženy spády. S dělníkem jsem se rozešel. Od manželky vím, že hutnil dost. A teď má otázka - proměřil jsem celou plochu, spády a zjistil jsem, že abych dodržel všude spád od baráku, nemůžu na celé ploše mít stejnou tloušťku kladecí vrstvy. Bude hodně vadit, pokuď kladecí vrstva po zhutnění bude mít od 2 do 4 cm - frakce 4-8. Plocha bude sloužit jako chodník.

Děkuji za jakoukoli reakci a nápady či poznatky.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

v průměru 30mm je podle mě standard pro obyč. chodník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]