Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nedávno jsem se stal majitelem domku a odebírám elektřinu od RWE (stejně jako původní majitelka). V poště se mi ovšem objevil dopis od ČEZu, nazvaný Žádost o zaslání podepsané smlouvy a jako příloha Smlouva o připojení odběrného elektrického zařízení. Podle textu v průvodním odstavci se jedná o "mnou vyžádanou" smlouvu o odběru energií od ČEZu. S nikým od ČEZu jsem nikdy nejednal a nejsem jeho zákazníkem (s RWE je již vše vyřešeno), ale přesto je ve smlouvě mé jméno a údaje o původním i současném bydlišti.
Dobrý den, domnívám se, že Vás ČEZ (jako majitel drátů a elektroměru) kontaktoval na základě informace od přeprodejce RWE - učiňte dotaz na RWE, zda je to běžný postup. Zdravím!
doplněno 14.10.14 21:19:"Smlouva o připojení odběrného elektrického zařízení" by měla předcházet další smlouvě o dodávce energie pro domácnost a většinou je k ní požadována i revizní zpráva. Myslím, že ČEZ připojí a potom si můžete zvolit jiného dodavatele (přeprodejce) energie (např. RWE).
Patrně to nemáte vše správně dořešeno.
doplněno 15.10.14 09:16:kedar - bude to v pořádku. Pouze to nebylo dořešeno s ČEZ na začátku, tak si to vyřešíte zpětně.
A jako dodavatele jste si zvolil RWE - tam už smlouvu máte uzavřenou.
Ahoj. Pro klid v duši, by šlo zainvestovat těch 29 Kč a poslat jim-ČEZu doporučený dopis s vyjádřením, že o jejich nabídku nemáš zájem a že máš odběr energií vyřešen. Když ho už máš vyřešen. A doklady, se samozřejmě ukládají.
doplněno 14.10.14 21:37:Co může být nákladnější? Poštovné, nebo hovorné na spoluúčastnou linku?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.