Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záclony - praní

Od: fialka* odpovědí: 5 změna:

Jak a čím nejlépe vyprat starší, zašedlé silonové záclony. Nevím, zda by byl vůbec nějaký efekt. Jsou nepoškozené a pěkný vzorek. Napadlo mě další využití, proto tento dotaz.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Archiv o #praní+záclon ;)

hodnocení

2x

Jedlá soda + ocet.

doplněno 14.10.14 20:17:

Já mám ráda ekologické věci,proto tato odpověď. Chemie je kolem nás již přespříliš !

hodnocení

2x

mám výbornou zkušenost se sadou Vanish na záclony . Obsahuje prášek + bělící emulzi, která se dává do kastlíku na aviváž.

Když mi došel prášek Vanish, dála jsem nějaký jiný na bílé. A k tomu opět bělící emulzi navíc. Zkoušela jsem víc prášků na bělení, nejlepší ze všeho mi připadá právě ta emulze. Na základním prášku mě celkem nezáleží. Emulze dodá krásný bílý vzhled, proto se dává jako aviváž. Dá se koupit samostatně, takže nemusíte utrácet za extra prášek na záclony. Vemte jakýkoli na bílé prádlo

doplněno 14.10.14 20:24:

Octový roztok mám vyzkoušený jako dezinfekci a čistič zvířecích domečků, taky používám ekologii pro zvířata

Na záclony jsem zatím nezkoušela, příště ;)

lidus*
hodnocení

1x

Staré, silonové, zašedlé záclony asi nevyperete, spíš bych to viděla, že na ně někdo použil větší teplotu vody. Pokud je to opravdu jen špína, namočte je na noc do Arielu na skvrny, včera jsem to udělala s manželovou bílou šiltovkou co nosí na chalupě byla téměř černá a hrála všemi barvami, dnes jsem ji vytáhla sněhobílou, jediné co nepustilo jsou dvě stříbrné šmouhy od barvy na plechovou střechu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]