Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zřejmě bude rozvod.

Od: jn* odpovědí: 5 změna:

Počítám s tím že se budeme rozváďet,změní se tím něco ohledně vyplácení její části z nemovitosti?Dekuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den tom zalezi na vas jestli mate manzelskou slouvu nebo ubec nejakou smlouvu o majetku spolecnem podle toho se uvidi co dal

katerina*
hodnocení

0x

pokud jste nemovitost koupili společně náleží jí polovina nemovitosti. Pokud jste ji koupil sám ještě před uzavřením manželství nenáleží jí nic. Pokud to chcete aby soud řekl, že jí vyplácet z nemovitosti nemusíte musel by jste doložit, že jste nemovitost koupil sám za vaše ušetřené peníze.

slonbonjohn*

Tak to je zase pěkná blbina. Sňatkem se stává majetek obou manželů společným. Neplatí v případě předmanželské smlouvy.

antynka*

Pokud byla nemovitost pořízena jedním z manželů ještě před svatbou nespadá tato do SJM (společné jmění manželů). Vím to na 100%, protože byt který jsem si pořídila před uzavřením manželství je stále jenom můj :) Pokud by se měl stát SMJ, musela bych ho na manžela převést. Pokud ho na manžela nepřevedete, patří stále jenom Vám. Do SJM patří jenom věci, pořízení BĚHEM manželství.

lidka*
hodnocení

0x

Pán v předchozím dotazu uvedl, že nemovitost kupovali jako manželé. Bylo by potřeba se podívat i na předchozí dotazy, které s tímto souvisejí.

Pro pana jn: - podívejte se prosím na dotaz - chci darovat polovinu domu dceři - kde jsem Vaše čtyři dotazy shrnula, protože jinak jsou některé odpovědi zavádějící. Ještě na to koukněte, zda jsem něco nezapomněla uvést. Pokud byste se chtěl ještě ptát, klidně to spojte do jednoho dotazu a nebo v průběhu odpovědí si žádejte doplnění původní otázky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]