Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Plánujeme dělat venkovní zastřešenou terasu o velikosti asi 40m2 (4x10m), která bude celá nad terénem ve výšce čisté podlahy cca 1m. Konstrukce terasy bude z KVH hranolů a pochozí vrstva z akátu. Chtěl jsem poprosit jestli se někdo může podělit o zkušenosti s použitím tohoto materiálu, popřípadě o reference na dodavatele.
Koukal jsem, že je teoreticky možné sehnat v této době terasová prkna ve výprodejích, takže by se dala nějaká koruna ušetřit. Otázka je jestli když to budu skladovat v garáži jestli to nebude mít dopad na kvalitu prken (vlhkost, možná se zkroutí).
díky moc
Osobní zkušenost, žádná vyčteninka: Před 15 lety mě požádal majitel vinného sklepa, že by chtěl ve sklepě dřevěnou podlahu. Navrhl jsem, že ji vydláždíme z různých kulatých akátových špalků bez kůry, o délce 20 cm, nastojato do betonu. Věděl jsem, že akátové dřevo obsahuje určité jedovaté složky, které hubí plísně. Akátový les je čistý-jedovaté složky otráví půdu kolem, a kolem akátu nic nevyroste. Výsledek: Akátová dlažba je v perfektním stavu, bez plísní. Akátové dřevo jsme získali tak, že jsme projížděli vesnicemi a já si prohlížel hráně dřeva na topení, až jsem našel dřevo, mnoho let vyschlé. Odkoupili jsme ho-a přišlo to levně-a já z něho pak nařezal špalky. Já se učil ještě od truhlářů, kteří se vyučili ještě za monarchie.To byly PÁNI řemeslníci. Dnes, když s nějakým mladým truhlářem beseduji o dřevě, tak jen říká: Tohle slyším poprvé. Řekl bych, že kvalita školství hodně upadla...Já osobně bych se deskám obloukem vyhnul...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.