Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem
po letošní rekonstrukci a dostavbě domku mám novou sedlovou sřechu. Chci koupit vatu dle výšky krokví, tedy 200mm a instalovat mezi krokve, což je ale jediné co stihnu; na tuto první vrstvu vaty bych chtěl pak dát horizontálně ještě jednu vrstvu vaty, což už ale před zimou nestihnu, možná se k tomu dostanu až na jaře. A můj dotaz zní, jestli je nutné na jednu zimu instalovat na tu první vrstvu vaty parotěsnou folii. Bojím se, aby se mi tato první vrstva vaty bez folie nezničila - zároveň se mi ale nechce instalovat parofolii, když tam potom (možná až na jaře) budu dávat vrstvu druhou a přes ní opět parofolii.. Co si o tom myslíte? Vydrží to jednu zimu, aniž by se ta vata zničila? Žádnou vývařovnu jídla tam nemáme, ale topit samozřejmě budeme.. Děkuji za názory. Honza
Dobrý den, Honzo,
pokud Vás správně chápu, máte vrstvy: krytina, odvětrávaná mezera, kontaktní folie, první vrstva vaty, a technologická přestávka do jara...a nutnost parozábrany na jara.
Moje odpověď zní, nedávejte parotěsku.
(třeba postupně budete dodělávat po částech v zimě..)
Ano, přesně takové vrstvy tam mám. Ona parozábrana něco stojí, kupovat 1x135m2 je levnější, než 2x135m2 a to nemluvím o práci / dvojité práci. Děkuji za radu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.