Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dál s podlahou

Od: thom* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Jak dál v postupu kdy resim strop i podlahu zároven. Na fotke videt tramy na kterych je zboku natlucena priložka na kterých jsou zespodu i zvrchu natlucene latě cca 2,5 cm silné.Zvrchu jsou late jako záklop a zespodu slouzili jako podklad pod sadrokarton. Ten samozrejme popraskal lebo ho experti dali bez konstrukce. Videt tam i izolace. Mam predstavu vsechno sundat aby zustali jen tramy a na ne dát záklop cca 4cm silny ktery by byl zaroven i jako podhled zespodu. A co s tou izolaci? Je nutna? nahoru je podkroví kde je radiator a teplo taky stoupa pres otevrene schodiste?

Nebo vas návrh? Pardon za moji cestinu.Nejsem rodilý.

Tom

doplněno 10.10.14 11:46:

Jeste se zeptám proc nedelali zaklop zhora na tramy, ale delali tam nejake priložky a na ne natloukli ty fošny? Kvůli rovine podlahy aby byla v rovine s tramama? Vzdyt to mohli resit jednoducho fošnami ze zhora. Jeste ma napadla vec...nechat priložky zboku tramu a vyuzit to jako rost na podhledove palubky?...Zase je to ale finan. narocnejsi protoze pokud tam dam jen ze zhora pohledovou prkenou podlahu, tak usetřím za podhled v dolní mistnosti.

Dik , Tom

Jak dál s podlahou

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den, Tome, píšete, že necháte trámy a záklop z podhledového materálu, tedy asi palubek. To budete koukat na zelené trámy?

Osobně bych tam nechal záklop, na ně kročejovou izolaci (4-6cm) OSB desku a koberec či lino.

Zespodu bych dal sádrokarton.

Tepelná izolace není nutná, rovněž ani parozábrana. Páč nahoře bude obývaný pokoj.

doplněno 10.10.14 11:48:

příložky jedině aby ušetřili místo nahoře na výšku...

doplněno 10.10.14 11:51:

Tome, OK, dejte kvalitní a silné palubky, a pak jak jsem napsal..

doplněno 10.10.14 12:20:

Tome, ty příložky přeci odstraníte? Můžu Vám zavolat?

thom*
hodnocení

Dekuji Milane,

Sadrokartonu se chci vyhnout. Tramy by jsem obrousil?

doplněno 10.10.14 11:54:

Kademu kilu navíc se chci vyhnout /proto ne sadroš/ Tramy maji na vysku jen 18 cm na delku 5,4 m a proto mi budu delat dodatecne stojky.

thom*
hodnocení

Milane, takze moje reseni, vsecno dat pryč /príložky, latě/ a dát jen ze zhora záklop z nejaké pěkné fošnové podlahy, obrousit tramy od zelené barvy a natřít, není moc dobré? Nebo je to pracné?...

Tom

doplněno 10.10.14 12:09:

Milane jeste dodaz...Jak moc je/není bezpecný záklop jaký mam já. Prílozky a na ne latě? Protoze mi ty priložky uz nedrží tak pevne zboku trámu a moc jim nevěřím. Stací jich přitlouct nebo natlouct tam jeste navíc pár hřebíku?

thom*
hodnocení

Milane, můj mail befitinthehouse zavináč seznam.cz . Muzete mi poslat svoje číslo, zavolám Vám?. Nechci tady nechavat mobil. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]