Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení ohřívače vody

Od: petr76 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, v obchodě ve skladu jsem do teď měl natáhlou jen studenou vodu na umývání. Teď mám koupený ohřívač abych měl i teplou. Chcu se zeptat jestli je potřeba před ohřívač dat všechny armatury nebo jestli by stačilo tam namontovat jen pojistný ventil co byl k ohřívači přibalen? Děkuju za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Petře, ale to musíte sdělit, jaký ohřívač jste si koupil. Páč já na malý provoz montuji ohřívač 3,5kW, a našroubuju ho místo kohoutku na studenou vodu. Žádný pojistný ventil tam není třeba. Pokud ale máte jiný velký ohřívač, se zásobníčkem, musí tam být pojištovací ventil, když je ve výbavě..

petr76
hodnocení

A uzavírací ventil mám od místa ohřívače zhruba 5m

pfpetr*
Bud mas tlakovej a tomu by stačil ten pojistnej kterej muže propoustet pokud mas moc velkej tlak na vstupu pak bys musel použít jeste redukcni ventyl. Prodavaj se jeste beztlakovy ale pokud tam mas pojistovak tak to bude tlakovej. Nejjednodusi je vyndat rohacek ze zdi místo něj dat tcko a namontovat 2ks rohacku jeden půjde na baterii jako studena druhej studena do ohrivace a z ohrivace tepla ba baterii. Pojistovak das podle zavitu před rohacek na studenou do ohrivace

petr76
hodnocení

Tlakový 10l, díky za odpovědi ještě sem se bavil se známím a už mám představu jak to udělat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]