Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se Persil prodává na dávky?

Od: saletka® odpovědí: 4 změna:

Poslední dobou jsem si všimla, že výrobci uvádí při prodeji jen počet dávek a na váhu zapomínají. Přijde mi to nesmysl, protože pro každého je dávka jiná...velikost pračky, poloviční programí, tvrdost vody, ruční praní...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ono je to nesmysl celé. Výrobce si tam kromě hnotnosti může napsat co chce.
Až v reálu přijdete na to, že vám prádlo dobře vypere až vaše vyzkoušená určitá gramáž pracího prostředku.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, potrestejte je a kupujte si běžný prací prášek, kde je váha uvedena. Nebo se lépe podívejte na krabičku - možná tam je ta váha uvedena také (někde vzadu). Zdravím!

P.S. Našel jsem krabičku běžného pracího prášku. Vpředu je 5 dávek a vzadu je 500g.

sebod*

Protože počet dávek lépe vypovídá o tom, na kolik kaček výjde jedno vyprání. No a váha tam musí byt uvedena vždy.

hodnocení

0x

Každý prací prostředek má jiné dávkování a srovnávat hmotnost / objem je nesmysl. Výpočet 1 standardní dávky by měl vycházet z určitých podmínek a měl by umožnit srovnání jednotlivých pracích prostředků navzájem. Skutečná velikost dávky do vaší pračky je pak už samozřejmě individuální v závislosti na tvrdosti vody, zašpinění prádla a množství náplně pračky. Ale jak už tady padlo, tak celková hmotnost, resp. objem musí být na obale v každém případě uvedeny a dost bych se divil, kdyby to u Persilu bylo jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]