Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka dělá skvrny na oblečení

Od: vouz* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, moje automatická pračka mi posledních pár dní dělá pěkné fleky na oblečení. Nejsou to fleky ani z toho že bych dávala více barev k sobě. Mohu prát čistě bílé prádlo, používám prášek na praní, aviváž a trochu perexu smíchaného s vodou. Prádlo se dopere a na oblečení jsou fleky-jsou různě po oblečení, barva do šediva. Nemáte někdo zkušenost nebo nevíte proč se to děje? U pár oblečení se mi to dalším praním trochu odstranilo ale u většiny to zůstalo. Díky moc za rady!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina*
hodnocení

0x

dělat to může aviváž protože jak jede trubkami nebo násypkou tak je to tam špinavé a pouští se špína do věcí. Další možnost je ta, že se vám v pračce spouští olej a špiní to prádlo. Pračka mi to taky dělala a prádlo při vyndání bylo cítit zatuchlinou a bílé prádlo nebylo vůbec bílé. Jestli chcete dejte jí do opravny pokud se vám to vyplatí dnes už je v nábídkách spoustu praček za slušné ceny. Já jsem si díky tomuto probému koupila novou a jsem spokojená.

mamcazmoravy*

Se skvrnami neporadím, ale dovolím si reagovat na cenu nová pračka vs. oprava. Mám pračku starou něco přes 10 let. Loni jsem si nechala opravit uvolňující se přední panel, letos mi opravář měnil topné těleso (prorezlé, ne kvůli vodnímu kameni).Ceny oprav včetně cesty a materiálu byly 600 a 1000 Kč. A opravář řekl, že je to dobrá pračka a ještě něco vydrží :) Takže než pračku vyhodíte, klidně opraváře zkuste. Buď ta oprava vyjde, nebo se za pár stovek (cesta + zjištění závady) s jistotou dozvíte, že je to neopravitelné.

hodnocení

0x

Pračka sama asi skvrny nezpůsobuje. Spíš bude problém s kvalitou vody.

novotna567*

Co to znamená? Taky se mi dělají skvrny po vyprání, měla jsem novou pračku, teď jsem si koupila jinou novou a fleky to dělá pořád. Taky mě napadlo jestli to nebude vodou, co dělat?

hodnocení

0x

Podobný dotaz už tu byl. Nejsou ty fleky malé a kulaté (kromě šmouh) jako dírky v bubnu? Pak je to olej z ložiska a pračka je na odpis.

doplněno 07.05.09 16:31:

poradte.cz/...

Počtěte a porovnejte...

misenkaj*
hodnocení

0x

Dobrý den,

měla jsem s praním prádla ten samý problém.. Zřejmě to bude aviváží, začala jsem ji ředit vodou a od té doby nemám problém.

hablina*
hodnocení

0x

Ty fleky dělá aviváž, zkuste dávkovat menší množství nebo ji nedávat vůbec.

abalog
hodnocení

0x

jestli jsou jak píšete fleky různě po oblečení a barva fleků do šeda, může být příčinou hodně prádla v pračce, pak se do pračky dostane míň vody, prací prášek špatně rozpouští a prádlo je nedostatečně vymáchané, zkuste dát míň prádla

koudelka*
hodnocení

0x

My máme tvrdou vodu a občas taky zůstává zejména na tmavém prádle flek, jakoby od prášku nebo tak, ale nejde jen tak lehce odstanit. Přijde mi, že to dělá Calgon, ale nevím. Sehnala jsem na to deinkrustační prostředek, přidávám k praní a funguj to. Dokonce se dá použít i na odstranění vodního kamene z pračky - snad to nebude reklama, jmenuje se to Mr. Profesional Return. Ale netuším, zda je to to samé, co popisujete...

hodnocení

0x

Perete bílé, potom tmavé potm zase bílé. Je možné, že vám zůstává voda v pračce. Zjistěte si to a sledujte jak pračka vypouští.

meri*

Dala jsem se na gel a je po skvrnach ale je tam tez pravda ze nesmi byt pracka moc naplnena

bozena*
hodnocení

0x

Mam podobnou zkusenost po vyprani cerneho pradla.Davam nyni jakykoliv gel na prani a je po skvrnach.

meri*

Odkdy davam gel je po skvrnach i kdyz si myslim ze moc naplnena pracka to btez udela

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]