Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moje automatická pračka mi posledních pár dní dělá pěkné fleky na oblečení. Nejsou to fleky ani z toho že bych dávala více barev k sobě. Mohu prát čistě bílé prádlo, používám prášek na praní, aviváž a trochu perexu smíchaného s vodou. Prádlo se dopere a na oblečení jsou fleky-jsou různě po oblečení, barva do šediva. Nemáte někdo zkušenost nebo nevíte proč se to děje? U pár oblečení se mi to dalším praním trochu odstranilo ale u většiny to zůstalo. Díky moc za rady!
dělat to může aviváž protože jak jede trubkami nebo násypkou tak je to tam špinavé a pouští se špína do věcí. Další možnost je ta, že se vám v pračce spouští olej a špiní to prádlo. Pračka mi to taky dělala a prádlo při vyndání bylo cítit zatuchlinou a bílé prádlo nebylo vůbec bílé. Jestli chcete dejte jí do opravny pokud se vám to vyplatí dnes už je v nábídkách spoustu praček za slušné ceny. Já jsem si díky tomuto probému koupila novou a jsem spokojená.
Se skvrnami neporadím, ale dovolím si reagovat na cenu nová pračka vs. oprava. Mám pračku starou něco přes 10 let. Loni jsem si nechala opravit uvolňující se přední panel, letos mi opravář měnil topné těleso (prorezlé, ne kvůli vodnímu kameni).Ceny oprav včetně cesty a materiálu byly 600 a 1000 Kč. A opravář řekl, že je to dobrá pračka a ještě něco vydrží Takže než pračku vyhodíte, klidně opraváře zkuste. Buď ta oprava vyjde, nebo se za pár stovek (cesta + zjištění závady) s jistotou dozvíte, že je to neopravitelné.
My máme tvrdou vodu a občas taky zůstává zejména na tmavém prádle flek, jakoby od prášku nebo tak, ale nejde jen tak lehce odstanit. Přijde mi, že to dělá Calgon, ale nevím. Sehnala jsem na to deinkrustační prostředek, přidávám k praní a funguj to. Dokonce se dá použít i na odstranění vodního kamene z pračky - snad to nebude reklama, jmenuje se to Mr. Profesional Return. Ale netuším, zda je to to samé, co popisujete...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.