Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v kuchyni nám praskla vodovodní trubka od baterie (únava materiálu), čímž jsme vytopili sousedy pod námi. Jelikož jsme neměli pojištěný byt, ale soused ano, řešili jsme to přes sousedovu pojišťovnu. Pojišťovna škodu ohodnotila a zaplatila sousedovi cca 3 tisíce a tuto částku pak vymáhala po nás. Pojišťovně jsme vše uhradili a mysleli si, že je vše ok. Jenže pak za námi přišel soused s fakturou od malíře, který mu vymaloval 2 pokoje a naúčtoval si 12.000,-Kč. Soused samozřejmě požaduje, abychom mu fakturu v celé výši uhradili. Má na takové jednání vůbec právo? Předem děkuji za opdověďi.
Mě se to zdá moc 12. tisíc za dva pokoje. Ale pokud musel malíř seškrábávat staré vrstvy malby, které byly pod tím, tak se to mohlo prodražit + případná sanace proti plísni. Chtěl bych vidět co všechno v tom účtu je a pokud by ta cena byla rozumná, pak bych odečetl tu platbu od pojišťovny protože on už zaplaceno dostal. Kolik metrů čtverečních bylo třeba vymalovat?
Třeba tady jsem našel:
Odstranění a broušení starých maleb - 8kč/m2
Malířské nátěry bílé - 13 kč/m2 (jakou barvou byl vamalovný ten byt?) barvené za 18 kč/m2. Penetrační nátěry id 5 kč/m2 a protiplísňové od 20 kč/m1
Myslím, že na tu částku se to může vyšplhat poměrně snadno.
Soused dostal škodu zaplacenou od pojišťovny. Vy jste uhradili pojišťovně regres. Soused to zkouší. Ať se s fakturou od malíře obrátí na pojišťovnu, že náklady byly vyšší. Vy mu nic neplaťte.
doplněno 11.10.14 14:41:Lidus, soused může za chvíli přijít, že z vlhkosti mu odešla televize a bude platit dál. Dobré sousedské vztahy si představuji taky tak, že mě soused nechce okrádat.
tak tak zaplaceno dostal já bych mu taky nic nedal
doplněno 08.10.14 19:10:za dva pokoje 12litrů maloval zlatem? moh si najmout levnější firmu nevidim jedinej důvod platit za takhle předraženou službu
doplněno 08.10.14 19:12:já vytopil souseda měl tapety jeden pokoj chtěl 1000kč
Škodu odborně odhadla pojišťovna, poškozený proti jejímu odhadu nenamítal a odškodnění přijal. Vy jste tuto částku pojišťovně následně uhradil. Že si soused dal vymalovat věštší nad rámec poškození vás nezajímá, to je jeho volba, nic mu nedávejte.
Liduš, ale pojišťovna odhadla škodu včetně malování. Tak proč něco platit sousedovi navíc? Pokud nesouhlasí s částkou od pojišťovny, tak ať se obrátí na ní .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.