Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz ,kde sehnat nějajou pevnou sitovinu,která by se dala použít jako
oplocení proti slepicím od souseda.
Máme zahrádku v zah.kolonii, soused má slepice,ploty mezi zahradami nejsou.
A je to letitý problém,slepice nehlídá ,plot si nedá a já mám rozhrabané záhony.
Když mu něco řeknu,říká,že to rohrabali holubi,nebo kosi.
Potřebuji nějakou sítovinu kterou bych tam natáhl.!
Já s úspěchem používám tohle.Sice ne proti slepicím, ale co zadrží naše děti... Jinak existují i drátěná pletiva pro chovatele, ale to jistě víte. Uvedené plastové pletivo mají např. v Bauhausu, prodávají ho na metry. Není třeba kupovat celou roli.
U nás Bauhaus není,UNIHOBY, BAUMAX.Já jsem chtěl jenom nějakou sítovinu,která se hává třeba na hřiště,pokud by to někde měli v metráži.Nejhorší je,že já to mám platit,souseda k tomu nepřinutím. On je prý hlídá,ýadný plot si dělat nebude.
Ono je to tak,že je má trvale za plotem ve výběhu,ale pouští je do zahrady,aby se napásli ,zeleného.
To bych si uvařil slepičí polívku a sousedovi tvrdil, že to byl jestřáb nebo liška. A to myslím vážně.
Sítí je spousta, pevná ani být nemusí - slepice ploty neškrábe. Stačí aby nepodlezla a výška 1,8m (pokud je u souseda strom po kterém vyleze tak to ale stejně přeletí, i se zastřihlým (jedním!) křídlem. Něco UV odolného, jinak se síť za rok rozsype...
Ne,strom tam není,já tam mám stromky rybízu a angreštu,tak uvažuji,žebych tam mezi něco natáhl,ale ono je to 30m.
Což jsem ještě neuvedl,tak to je pro mědrahé! Proč já mám do toho rvát peníze,ale souseda nedonutím.A zase hádejte se se sousedm,když se na něj musíte pořád dívat a ti okolo ho zbožnují,protože jim tam už za slepice nejdou!
Tchýně blahé paměti vracela sousedce slepice upravené jezevčíkem. Někdy to šlo, někdy to bylo: Vezmi si lopatu a přijď si to uklidit. Sousedka pochopila, že naše je prostě naše a od té doby byl klid. Doporučuji pozvat si návštěvu s pejskem. Vaření slepičí polévky u tazatele by mohlo mít dohru. Ať si jí soused uvaří sám.
Mimochodem, je to v zahrádkářské osadě: Co praví osadní řád o chovu zvířectva? A co říkají ostatní sousedi?
Osadní řád žádný není,je to majetek města a nepočítá se ve smlouvě,že by tam někdo choval slepice.
máme jenom udržovat pozemek bez plevele a pracidelně sekat trávu,slouží k pěstování zeleniny a ovoce.,máme
v pronájmu 550m3.Tak zaplatím za rok 2800Kč. a ještě tam trpím smrad ze slepic,všude samý muchy a ještě je pouští
když tam nejsme.Když přijdem,jetam vyhrabáno a slepičince.
Má to být rekreační zahrádka a my tam trpíme,sousedům to nevadí,ksou to falešníci a dostávají vajíčka.
Otrávené zrní na potkany je levnější než síť. Pošlete doporučený dopis sousedovi, že od xxx dne bude na vašem pozemku rozmístěna nástraha pro hlodavce, tudíž, aby si zabezpečil slepice proti případnému vniknutí na váš pozemek.
Určitě to zabere.
To už je lepší ta polívka. Nástrahu musí zabezpečit ten co jí položí...
Pokud to nechcete řešit za souseda, tak normálně vymáhejte náhradu škody = zajistit důkazy a chtít po něm škodu - zničené sazenice včetně úrody která nebyla, vyčištění od kuřinců atd. Písemně, pokud nepřevezme tak poslat na doručenku.
Slušnost je souseda upozornit že od teď všechny škody budete chtít nahradit, ať si slepice ohlídá.
Děkuji za radu.Ono je to těžké,já se považuji za slušného člověka,ale o sousedovi se to říct nedá.
Ten plot bych si udělal,ale pro mě je to 1500-2000Kč.jsem důchodce 62let, a nikomu neškodím!
oni ještě takě sousedi z druhé strany chodí přes náš pozemek za tí slepičářem ,když tam nejsme.
Tak jsme tam jako v kleštích.Plot bych musel dát z obou stran a toje pro mě 3000 a možná ještě víc, nehledě
na to že budeme lidsky úplně izolovaný.To je také špatné.
Myslím,že by to mělo řešit město,jeho jsou pozemky,měli by tam udělat kontrolu a slepice mu zakázat!
Ale zase je to jako bumerang,řekli by jim možná,že jsem si stěžoval a být jako udavač i když v právu,je také
hrozný pocit!
Tak mi poraďte někdo jak z toho ven? Jsme tam už přes 40let.Mám to jeětě po rodičích a je to v pěkném místě 3km od bydliště,ale ti sousedi!
Jak z toho ven? Nenechat si na hlavu a jasně mu to dát najevo (to jste měl hned když vám jeho slepice něco rozhrabaly). Slušnost si u toho můžete zachovat. Stručně a jasně bych sousedovi řekl, že mi vadí, že jeho slepice mi kadí na pozemek a rozhrabávají kytky, ať si je zajistí tak aby se to nedělo. A od teďka pokud způsobí škodu, tak jí po něm budu vymáhat - buď to po nich uklidí sám, nebo na to najmu firmu a bude jí muset zaplatit. Nabídl bych mu pomoc se stavbou plotu (ovšem platit si ho bude on) a dál bych se s nim nebavil.
Až by příště slepice něco zničily/ pokadily, tak bych zajistil důkazy že to byly jeho slepice (svědectví, fotka, kamera) a zašel bych za ním ať si to jde uklidit. Pokud nepůjde, tak mu předat písemnou výzvu k uklizení s termínem do kdy + pokud neuklidí tak úklid zajistíte vy a budete vymáhat škodu. Dvoje vyhotovení, jedno pro vás a druhé pro něj. Pokud odmítne převzít (potvrdit převzetí), tak mu řeknete že nepřevzít nemá smysl, že mu to přijde poštou na doručenku. Když nepřevezme ani tak, tak to holt pošlete. Neuklidí v termínu = uklidíte za něj, pošlete mu účet za celou škodu (poškozené kytky, ztracená úroda, úklid slepičinců). Pokud nezaplatí, tak to dáte k soudu, přijde mu platební rozkaz (pokud se odvolá tak to soud s velkou pravděpodobností potvrdí), pokud nezaplatí tak na něj naběhne exekutor.
Možná by se dala sehnat od stavařů taková ta zelená síťovina, kterou chrání lešení při práce na fasádě, aby na ně nekoukali lidé a aby na lidi dolů nepadal prach. Podobně se prodávají takové husté síťoviny v délkách asi 2 m, široké metr. Možná by to stačilo. Dole u země zahrnout hlínou a přikotvit cihlama nebo šutrama.
Slepici chytit, ustřihnout jí ruční letky (nejdelší peří) na jednom křídle a hodit zpět k sousedovi. Slepici to neublíží, jen nebude moci létat (peří doroste až cca za rok). Případně by totéž mohl udělat soused dobrovolně, pokud je rozumný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.