Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příčka pohyb

Od: zoloft* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den v neděli jsem vyzdil část příček v bytě z pórobetonového zdiva Hebel na 75 mm na lepidlo do výšky 120 mm. Dnes jsem do příčky lehce zatlačil a příčka se lehce kýve (pruží), tak by mě zajímalo jestli je to normalní, protože při pohybu mi moc stabilní nepřišla. Lepil jsem i boky tvárnic, ale příčka zatím není kotvená u obvodové zdi přes kotvící profil, kde sou zatím u nosné zdi jen dvě řady tvárnic a budu jí zde kotvit.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Běžně se používá kotvení po stranách a ke stropu pěnou PUR.

JABRAKA

hodnocení

1x

Jak je příčka dlouhá?

Pokud není "spojena" se stropem, tak na délku pruží každá, i cihlová, sádrová...

hodnocení

0x

podle mě se zpevní finálním nanesením lepidla a pelinky na povrchu. Jinak Jabr. OK.

Míro lepidlem a perlinkou se prd zpevní,pokud není zakotvena!Pločně ano ale lze zhodit vcelku neboť není kotvena,Pkd je kotvena tak ji nemusí být zpevněna ani perlinkou a lepidlem,pak stačí jakákoliv tenkovŕstvá omítka!Osobně lepidlo a perlinku dávám jen kde bude něco pověšeno,respektíve pod kuch.linku! jinak ne!

doplněno 07.10.14 21:15: p.Milane asi jsem tu byl trochu dříve *smich*,ale Vaše taky dobrá !*palec*
doplněno 07.10.14 21:17:

Hm Vaše první,(dřív než moje) takže jste tu byl dřív ,to se mi nepovedlo,ale taky dobrá!

diesle, už zase dobrá odpověď?

Páč i kdyby byla vrstva 3mm lepidla, tak to moc nezpevní. Jedině ukotvení příčky. Taky záleží, zdali je příčka 10 metrů, nebo 1 metr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]