Jakou vestavěnou troubu pro dva lidi?

Od: Datum: 06.10.14 21:37 odpovědí: 10 změna: 21.11.14 17:21

Ahoj rádci, chtěl bych radu od někoho kdo se vyzná v moderních elektrických troubách. Doteď jsem měl v bytě starou plynovou Moru, ta naštěstí poletí hned po rekonstrukci kuchyně. Troubu chci vyvýšenou mimo sporák. Když přijdu do elektra, prodavač na mě začne chrlit co všechno potřebuju a bez čeho se neobejdu a jak je lepší investovat min 8000,-. Jsme dva, v troubě se peče jen takové klasiky (kuře, kachna, těstoviny, koláč, bábovka) Mohl by mi někdo poradit jaké funkce bychom měli na troubě požadovat a jaké jsou pro takovéto naše občasné využití zbytečnost? Můj jediný požadavek o kterém mám v současnosti jasno je spotřeba, nechci nic ultra levného aby nás potom sežraly složenky od ČEZu, ale jak přijde řeč na všechny funkce okolo tak si nechám nabulíkovat co všechno v dnešní době moderní člověk potřebuje...


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 06.10.14 21:43
avatar

dnes jsou prakticky všechny trouby áčkové spotřebiče, není nic snažšího než přeměnit elektřinu na teplo :)

Od trouby bych čekal klasický ohřev, horký vzduch a možná gril. To jsou velmi tuctové funkce. Pozor u Mory, která má horkovzduch neuvěřitelně hlučný. To se fakt nedá. Fajn mi přijde rychloohřev - zkrácení doby nahřátí na požadovanou teplotu (přidaná spirála). Odložený start nechápu nač je - vždyť by se mi to zkazilo :)

Minutka je taky skoro už povinná, ale dá se nahradit. A to je asi vše.

Jsem zastánce lepších značek, věřím, že Elektrolux by mohl cenově vyjít.

doplněno 06.10.14 21:45:

čistění trouby vypalováním jsem zatím u žádné trouby nepoužil, ale všechny ji měly :) Pokud máte malé děti dbejte na to, aby sklo trouby bylo chlazené - nebylo horké!

doplněno 06.10.14 21:47:

skříňka musí být na vestavbu trouby nachystaná - průduchy pro odvod tepla!

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 06.10.14 21:58

souhlas jen doplním ten odložený start využíváme třeba na pomalu pečený bůček(peče se i 10 hod.)a komu by se chtělo v sobotu ve 3 ráno vstávat

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.10.14 22:01
avatar

jo takhle... ale stejně, když ho dám do trouby v 22:00 a zapne se až ve 3:00 tak bych se skoro bál, aby to bůček vydržel.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.10.14 13:01
avatar

máme doma téměř všechny spotřebiče od AEG (lednice s mrazákem, myčka, sklokeramická varná deska, el. trouba,...), kupovali jsme je v té vyšší cenové kategorii pod značkou AEG, né v té nižší co je prodáváno jako Elektrolux, používáme je každý den a kvalita a funkce se dozajista vyplácí (i nižší spotřeba elektřiny se projevuje oproti jejich předchůdcům). Sice vám neporadím, co si konkrétně vybrat, ale kromě vybavení, funkcí a úspory energie pamatujte taky na životnost a servis, a kupujte ověřené značky. Vybírejte nejdříve třeba na netu podle toho co chcete, abyste pak šli do obchodu připraveni a nemohl vás prodavač "školit". My kupujeme tak, že na netu si vybereme spotřebič, který chceme, pak porovnáme ceny u dodavatelů a prodejců a navíc máme výhodu, že u nás má prodejnu http://www.elektrospecialista.cz/ (pověřený zástupce některých značek elektrospotřebičů - nestane se, že prodává zboží z Polska a nebo jiný šunt - prodává zboží určené pro trh v ČR), má přitom přijatelné ceny, ochotný personál - častokrát dají cenu i tu nižší, kterou má konkurence), my si u nich na e-shopu zboží objednáme a v obchodě vyzvedneme a necháme předvést (a případnou reklamaci uplatníme také zde - ještě se nevyskytla).

tak hodně zdaru

Ohodnoceno: 0x
 
Od: asd*
Datum: 07.10.14 13:16

V podstatě horkovzduch, větrák vzadu uprostřed, velikost podle toho jak velké prase/koláč budete péct. Hodí se pyrolitické čištění, ale je drahé a zas taková nutnost to neni.. Spíše zavedenou značku, kvůli dostupnosti dílů i po letech..

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.10.14 15:22
avatar

Já si myslím, že byste měl poklikat a něco si o troubách a o jejich cenách vyguglit. Třeba tady: http://pecici-trouby.heureka.cz/f:5425:23692/ Takových a podobných adres je spousta. Má to tu výhodu, že u každého výrobku najdete podrobné parametry, o kterých prodavači ani neví. V klidu domova porovnáte parametry, ceny. Pak se na ni zajděte kouknout do prodejny a buď kupte nebo objednejte. Podle toho, kde to výjde levněji. Ale rozhodně koupi neřešte pouze a jen návštěvou elektra.

doplněno 07.10.14 15:26:

http://pecici-trouby.heureka.cz/

doplněno 07.10.14 15:59:

O remosce jste nepřemýšleli? Když třeba koupíte levněji troubu, remoska se do rozpočtu vejde. Troubu mám a remosku přesto hodně využívám. Je úžasná, zvláště v současnosti, kdy má nepřilnavý povrch. Snadno se udržuje a peču v ní všechno. Maso, kynuté i třené buchty. http://www.spacil.cz/pecici-panve-remosky

Ohodnoceno: 1x
 
Od: uska®
Datum: 07.10.14 15:35

Vše již bylo řečeno. Pro dva lidi bych volila troubu s menším obsahem. Je logické, že menší vnitřní prostor vyhřeji za kratší dobu a tím spotřebuji méně elektřiny při stejném výkonu.

doplněno 07.10.14 17:45:

Vestavěné trouby (ne maloobjemové) se obyčejně vyrábějí o velikosti 53 - 59 litrů, 60 - 65 l a 74 l. Volila bych tu nejmenší.

doplněno 21.11.14 18:17:

Teď jsem objevila něco speciálního, mrkněte

http://aukro.cz/syntrox-42-li…trouba-s-bbq-i4770114150.html

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.10.14 16:11

Koupili jsme si na chalupu el. troubu vestavěnou asi za 3900,- Kč, má vychlazovací ventilátor a funkci jen grill. Postavili jsme ji na kuchyňskou skříňku vedle skříně a ani jsme ji nijak nezabudovávali. Jsme s ní spokojeni. Nekupujte ty maloobjemové trouby, pak se vám tam nevejde husa nebo kachna nebo normální pekáč na buchty.

A hlavně koukejte na příkon ( max. do 2700 W), aby šla trouba připojit do normální zásuvky a nevyhazovala pojistky !

Ohodnoceno: 0x
 
Od: m86m®
Datum: 18.11.14 21:09

Děkuji všem za rady, budu muset ošetřit elektroinstalaci a upravit skříňku na troubu protože na větrání truhláři nemysleli předem

Od: janek*
Datum: 21.11.14 17:21

Nic neupravujte, pokud máte skříňku s otvorem myšleným pro vestavnou troubu, větrání netřeba. Vestavby totiž "vyfukují" teplo dopředu, mezírkou nad dvířky, nikoli do skříňky.

Osobně mám nejlepší zkušenosti s výběrem např. na Heuréce, podle ceny - a funkce které jsou pro mne důležité jsou:

1/ minutka - neuvěřitelně praktické když má člověk zahradu nebo sklerózu, nastavím kdy se to má vypnout a tudíž nelze nic spálit

2/ pravý horký vzduch (rozháněný uvnitř trouby ventilátorem) - nemusím otáčet pekáče zepředu dozadu, prohazovat plechy s cukrovím - trouba peče všude stejně; a na mase dělá lepší kůrčičku

3/ poslední dobou je dobrá vychytávka výsuv - nejlepší co jsme viděli byl od Bosche, plnovýsuv s tzv. stop funkcí - pokud bych chtěl za něco připlácet tak tohle je opravdu fajn

Naopak za naprosto zbytečné považuji různé "samočištění", elektronické čičmundy a různé "dizajnovosti", teda pokud to nepořizuju nazlost sousedce. ;D

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.