Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
chtěl bych se zeptat jaká je podle Vás a Vašich zkušeností lepší podložka pod plovucí podlahu (8mm), ta v roli nebo desková, sílu podložky plánuji 3 mm? Jako podklad je rovná dřevěná podlaha z OSB desek, místnost pod je vytápěná.
Děkuji za reakce.
Když jsem pokládal plovoucí podlahu, chtěl jsem použít mirelon..pak jsem ale na netu vyčetl, že mirelon postupně sublimuje do ovzduší, až tam za X let nebude nic.. Tak mi byl doporučen Starlon ( tvrzený polystyren ) nebo Hobra ( přírodní materiál ). Použil jsem Starlon ( dělá se i v menších tloušťkách než hobra )...rozdíl proti mirelonu je ale znát: nášlap je tvrdší, než kdyby tam byl mirelon, který mírně pruží! Myslím, že i Hobra by byla měkčí. Co do útlumu hluku z chůze jsou na tom starlon i mirelon v dB skoro stejně.
H.
Ono to není s kročejovým hlukem tak jednoduché, vpodstatě princip kročejové izolace spočívá právě v její pružnosti, chcete-li měkkosti.Cokoliv tvrdého nebude mít takový efekt. Linoleum X koberec s dlouhým vlasem (příklad) a u izolace to funguje obdobně.
doplněno 08.10.14 10:18:Mám několik zbylých rolí žlutého mirelonu uskladněny již 10-11let a nezdá se, že by mizely, což se samozřejm nevylučuje se sublimací jako takovou, spíš to nebude tak dramatické, že by Vám to mizelo takřka před očima, jak na někoho může působit info, které jste vyčetl někde na netu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.