Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavební povolení či ohláška

Od: fabiatic odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chceme rekonstruovat rodinný domek do 150 m2 a to tím způsobem, že zůstanou pouze nosné zdi, stropy a střecha. Vše ostatní půjde pryč a znovu udělat (podlahy, příčky apod.). Při této rekonstrukci také počítáme s podřezáním a výměnou oken, která někde přibudou a jinde se zazdí nebo změní tvar a velikost. Stavební úpravy bude provádět stavební firma. Na našem stavebním úřadě chtějí každý týden něco jiného a tak prosím o radu touto cestou (jeden týden stačí ohláška souhlas sousedů a druhý týden hromada razítek a ohláška s kolaudací!). Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

1x

trošku také záleží zda je dům v lokalitě zvláštního významu. CHKO, památková rezervace, vojenský prostor. atd..

Pokud budete měnit způsob topení, pak je to na stavební povolení a vy se stejně musíte řídit projektem. A podle toho jak jste se vyjádřili co vše se tam bude dít, tak bych doporučil oslovit projektanta. Pokud nebudete měnit způsob vytápění pak staší ohláška.

manduss*

Lokalita jsme bezvýznamná:) a způsob topení zůstává. Byl tam plynový kotel a opět bude, jen o něco lepší. To se ale netýká toho komínu, co jsem psal, ten bude jen kvůli krbovým kamnům. Kotel bude kondenzační se svým odkouřením.

celp i Jiří Vám dali správnou odpověď, musíte na úřad, ...nebo když není žalobce, není soudce.

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne* Kdo bude při této rekonstrukci provádět STAVEBNÍ DOZOR? Myslím,že by poradil...Hlavně pokud bude z okolí,má už zkušenosti s danným stavebním úřadem,pod který spadáte...*palec*

doplněno 06.05.09 20:44:

*uf*Ještě jsem zapoměl dodat,aby onem "DOZOR" byl nezávislí na firmě,která bude úpravy provádět!

ravoj*
hodnocení

0x

dělal jsem téměř stejnou rekonstrukci baráku... nahlásil jsem na stavebním úřadě, že dělám jen malé úpravy omítek a pod.. bez problému.. kdybyste neměnil vzhled ze předu domu, tak by jste to mohl udělat stejně.. Je jim to většinou jedno... aspoň úředníci nemusí nic dělat.. já dělal vodu, topení, podlahy, napojení na kanalizaci, vnitřní přeskupení místností atd. jen na tu ohlášku.. Akorát jsem nakonec dělal z jedné přední místnosti garáž a tam jsem musel vylítat stavební povolení.. ani ne tak kvůli garáži, protože pokud je součástí domu tak je to na ohlášku, ale stavební povolení jsem musel mít na vjezd..

celp*

Nahlašte udržovací práce a doufejte,že vás někdo neudá.Ovšem ty okna to je napováženou.To jsme tady řešili zkuste zapátrat v rubrice.Jde taky o to zda ta firma bude chtít bez povolení dělat.

kubac
hodnocení

0x

V tomhle případě by mělo stačit ohlášení. Postupy při ohlášení najdete na ministerstvu pro místní rozvoj, plus posílám odkaz, kde je jakž takž návod na ohlášení krok za krokem: istavitel.cz/...

manduss*
hodnocení

0x

Dobrý den,

nechci zakládat nové téma, tak přidám svůj dotaz sem.

Chystám se také na rekonstrukci malého RD 98m2. Úpravy spočívají ve výměně stropů, stavbě nového komína a vedle stávajícího, který se nad střechou zboří, zbourání části nosné zdi (cca metr na každou stranu od stávajících dveří), Do vnější zdi přibude francouzské okno a dřevená veranda se bude vyzdívat. Jinak bude kompletně nová elektrika, voda, plyn, topení a budou se měnit okna. Podle peněz možná ještě vnější zateplení. Je na toto potřeba stavení povolení nebo by mohla stačit ohláška? Je v případě ohlášky potřeba projekt na eletkřinu, vodu a topení?

Předem díky za odpovědi

celp*

Vzhledem k tomu,že se chystáte zasahovat do nosné zdi a měnit vzhled stavby bude ohlášení stavby potřeba.Formulář na to je.Odbor výstavby se Vám k ohlášce vyjádří buď kladně a nebo vás vyzve k podání žádosti o Stavební povolení.Co se týká projektů,potřebujete alespoň náčrty.Na elektroinstalaci je třeba revizní zpráva a tu bez situačky technik neudělá(myslím poctivec).

A nebo jak jsem již uvedl.Nahlášení udržovacích prací a doufat,že to projde.

hodnocení

0x
Stránky co doporučuje kubac jsou dobré, ale přečtěte si stavební zákon na těchto stránkách: business.center.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]