Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Neptám se na poučky, ale jak daleko to vyhovuje vám. Jakou máte úhlopříčku a jak daleko sedíte a jestli vám to tak vyhovuje. Řeším vrácení/ponechání televize 106 cm a sedím od ní cca 3,1 metru. Zdá se mi to tak možná OK, možná na hraně. Kdybych měl kam, šel bych na 3,5 metru, si myslím. Ale jinak jsem z velikosti postav na obraze nadšený, je to už jako v reálu.
Ahoj. Brácha se na Panasonic plasmu o velikosti 127cm díval z asi 2 metrů. Já se na to HDčko i se saťákem dívám z několika míst. Od 2.5 až po asi 3.5 m. A jde to. Hlavně, že jsou dobře vidět tabulky při formuli a motorkách.
Zdravím, podle mého je to v dnešní době LCD a možnosti nastavení jasu podsvícení jedno. Důležité je, aby vám to "nevypalovalo oči" Jinak já mám monitor 24" (~60cm) asi 75 cm od obličeje a nevadí mi to. Také záleží na rozlišení, aby jste neviděl pixely a na kvalitě vstupu obrazu. U klasického rozlišení je lepší sedět dál, u 4K klidně blízko a hltat každý detail.
otázka je formulována poněkud zvláštně. Vzdálenost máte optimální tj. cca 3násobek. Jestli chcete na TV větší 104 cm koukat z větší blízky než 3m je to podle mě málo. Osobně mám 82cm a ze 3m už je to daleko. Podle mě není u Vás co menit.
doplněno 02.10.14 20:06:to stirecek . . . jste si jistý že 2násobek je ok . . .
doplněno 02.10.14 20:28:zadejte zde vyhledat "pozorovací vzdálenost"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.