Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak daleko od obrazovky?

Od: skolak* odpovědí: 9 změna:

Ahoj. Neptám se na poučky, ale jak daleko to vyhovuje vám. Jakou máte úhlopříčku a jak daleko sedíte a jestli vám to tak vyhovuje. Řeším vrácení/ponechání televize 106 cm a sedím od ní cca 3,1 metru. Zdá se mi to tak možná OK, možná na hraně. Kdybych měl kam, šel bych na 3,5 metru, si myslím. Ale jinak jsem z velikosti postav na obraze nadšený, je to už jako v reálu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Brácha se na Panasonic plasmu o velikosti 127cm díval z asi 2 metrů. Já se na to HDčko i se saťákem dívám z několika míst. Od 2.5 až po asi 3.5 m. A jde to. Hlavně, že jsou dobře vidět tabulky při formuli a motorkách.

martina4*

Mam 165 cm. uhlopricku na vzdalenost 5 metru. Je to tak tak. Snesl bych i vetsi, ale nesnesla by to ma penezenka. Martin

stirecek*
Posuň si křeslo :)

tomibender*
hodnocení

0x

Zdravím, podle mého je to v dnešní době LCD a možnosti nastavení jasu podsvícení jedno. Důležité je, aby vám to "nevypalovalo oči" Jinak já mám monitor 24" (~60cm) asi 75 cm od obličeje a nevadí mi to. Také záleží na rozlišení, aby jste neviděl pixely a na kvalitě vstupu obrazu. U klasického rozlišení je lepší sedět dál, u 4K klidně blízko a hltat každý detail.

skolak*
hodnocení

No jo, ten monitor, to já taky. Pak ale musíte pootáčet hlavou,případně očima, kdežto na TV se má obraz si vejít do obrazového úhlu nepohybujících se očí, bych to tak tipnul, pro pohodové koukání..

honzacz*
hodnocení

0x

Myslím, že vzdálenost od televize je velmi individuální, každý by měl sedět tak daleko, jak mu to vyhovuje. Já sedím asi 3 metry od obrazovky, ale můj soused má oči skoro na displeji a kdyby to šlo, nejspíš strčí hlavu až do televize.

hodnocení

0x

otázka je formulována poněkud zvláštně. Vzdálenost máte optimální tj. cca 3násobek. Jestli chcete na TV větší 104 cm koukat z větší blízky než 3m je to podle mě málo. Osobně mám 82cm a ze 3m už je to daleko. Podle mě není u Vás co menit.

doplněno 02.10.14 20:06:

to stirecek . . . jste si jistý že 2násobek je ok . . .

doplněno 02.10.14 20:28:

zadejte zde vyhledat "pozorovací vzdálenost"

poradte.cz/...

stirecek*
hodnocení

0x
3.1 metru? Na to je ideální úhlopříčka 150cm.
doplněno 02.10.14 21:52: m.alza.cz/...

hujer123*
hodnocení

0x

Vzdálenost minimálně takovou, abys přehlédl celou obrazovku a nemusel jí sledovat jako tenis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]