Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jelikoz mame v byte hodne vlhko a zjistim jsem ze digestor mame jenom na recirkulaci, tak jsem se rozhodl, ze zavedu odtah do komina. Koupil jsem hotpoint.cz/... . Budu ji instalovat přímo na stěnu kde je komín (má 3 pruduchy, 2 jsou na vytapeni, jeden volny - do toho chci zavest). Chci se zeptat, jak to zavest do toho pruduchu.
1. Pokud to pripevnim hned na to misto kde vede pruduch, po jake vzdalenosti to mam navest do komina? (mylsim jakoby jak vysoko od digestore). Planuju to vest tou flexitrubkou. Digestor ma horni odtah.
2. Jak/cim vybourat diru do toho komina?
3. Cim tam prichytit tu trubku? PU penou? A mam v tom miste kde to pujde do zdi dat nejakou pevnou treda novodurovou? A na tu napojit tu flexi?
4. Mam komin od mista kde se napojim do pruduchu komina necim vyvlozkovat? Staci tou flexitrubkou?
5. Kdyz vlozkovat, at uz cimkoliv jak tu vlozku prichytit? Nikdy jsem to nevidel, tak si nedokazu predstavit cim tot tam drzi, aby to nespadlo.
Diky moc za rady
Dobrý den.
Sice je to instalace do volného komína, doporučil bych ale kominíka na konzultaci... My doma máme odvod přes koleno a tím udělaný sifon do extra roury novoduru, na komín se nám nechtělo šahat... co kdyby byl v budoucnu zase potřeba
Pokud chcete provést sám, pak:
1) do komína prostě dle možností stavby - nepoužívá se na nic jiného - ale udělejte si "sifon" z trubek s možností čištění - bude se to hodit
2) vybourat kladivem a majzlíkem, nebo kangem, nebo vrtačkou předvrtat - ale pořádně si zaměřte rouru - ať se nabouráte do správné díry
3) osobně bych použil pouze novodur - komplet vč. těch kolen a otvoru pro čištění...taky by tam mohla být "klapka" pro případný zpětný tah - ať nemáte saze z komína v kuchyni. PUR pěna je správné řešení.
4) vložkování není třeba - pokud je to komín samostatný bez možnosti požáru.. ale vstup trubky do komína bych nasměroval šikmo dolů...
5) -
Nicméně opravdu bych nejprve konzultoval s kominíkem a nebo řešil alternativní výstup mimo komín...
dekuji za reakci, mimo komin to proste nejde, musel bych vrtat do obvodove zdi, ktera patri druzstvu a s nima nemame moc dobre vztahy. sousede od naproti to maji take do komina. Akorat asi nechapu jak udelat ten sifon.? A jaky je duvod nasmerovani trubky smerem dolu? Aby tuk a bodel odtekaly do komina a ne do digestore nazpet?
Diky Tom
Obecně by s instalací do volného průduchu komína neměl být problém. Každopádně jak správně píše kolega nade mnou, zpětnou klapku, vyspádování průchodu zdí lehce ve spádu DO komína kvůli případné zkondenzované vodě - nemusí být moc, aspoň trošku. Díru bych udělal větší a okolí zapěnil PU pěnou, je to nejsnazší a dobře to izoluje případné tepelné mosty. Každopádně pokud to bude trochu možné bych se vyhnul flexi trubce, není hladká a tím pádem snižuje výkon digestoře a zvyšuje její hlučnost - tj. hladké koleno ideál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.