Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klika ne klasicky položená

Od: mandarinka* odpovědí: 18 změna:

vyberam vstupní dvere teda mám je už vybrane z netu jenom se chci zeptat, máte nekdo skušenost s montovaním kliky výž než je normálne, kvuli diteti to delam otevira mi všechnu dvere je moznost ich zamknut ale uz i odemcit si vy taky de dalsi moznost zamčít a klic ulozit nekam ale ja su skleroza :) kamoska mi vnukla napad bud kliku otocit nebo ji namontovat víš jenomze to nevim ci by mi vo firme udelali kdyz budu montovat dvere, jak by ste to rešily vy?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Navrhnu levnou, inteligentní a blbovzdornou variantu, tj. jak to funguje u nás: Zprvu jsem to řešil výše uvedeným řetízkem - je to nepraktický, pomalý, rozřeže to hranu dveří a nezabrání otvírání dveří. Jinak to ale funguje, dítě zůstane uvnitř.

Lepší varianta je přídavný zámek. Nepotřebujete klíč pro zamykání z vnitřní strany (takhle malé dítě stejně nenecháte doma samotné), zamykat vrchním zámkem se naučíte za chvíli. Až dítě vyroste, přídavný zámek může v klidu zůstat a záleží jen na Vás, jestli ho budete dál používat. A narozdíl od úpravy výšky normálního zámku je to otázka pár stokorun, montáž se dá zvládnout i svépomocí. A dát si ho můžete, jak vysoko chcete.

@amper: Přídavný zámek je prima řešení problému, dávám bodík a *palec*

mandarinka*
hodnocení

retizek ok ale pridavný zámek se mi víc líbi dekuju za normalni odpovied ktera mi pomohla, :)

hodnocení

1x

Tohle je hodně blbej nápad. Až vyroste, tak co s tím pak budeš dělat? Přendávat kliku zase níž? A co s původníma dírama? Prostě to je podle mě absolutní nesmysl.

macek7411*

A co použítí koule na dveřích, dělají se pevné i otočné.

mandarinka*
hodnocení

hmm dobrej napad mate to vyskoušené na detech jestli to otvoria nebo ne? vono se to nezda takova blba otazka ale mne to pomoze mno

mandarinka*
hodnocení

tak jeste jednou stare dvere treba vymnenit tak rovnou chci dat kliku nahoru a pak uz nic prendavat nebudu a nikdy nebudu diri chci najit firmu ktera mi je schopna udelat kliku víš než je obviklá vyška. a když bude dospelý tak to tak nechame

Když se dělají nový dveře, není problém, dát kliku třeba ke stropu. Pravda, u vchodovek, kde se používají vícebodový zámky s tou výškou moc hejbat nejde. Kousek jo, ale opravdu jen kousek. Dělám takovýhle věci skoro třicet let, jednou za uherský rok někdo přijde s podobným nápadem a když si o tom trochu pohovoříme, každej u toho ustoupí.

Opravdu to není dobrý nápad.

sebod*

mandarinka. Nech kliku tam, kde je. Jen ji pootoč, jak Ti kdosi poradil. Až děti dorostou do takové výšky, že si i s pootočenou klikou porádí, tak už jsou natolik rozumné, že vědí, že dveře otvírat nesmějí. Když dáš kliku výš, budeš z toho fakt nešťastný.

hodnocení

0x

No, kámoška má teda skvělý nápad ! Kvůli dětem dáte teď kliku výš - předlabete zámek, nové díry do futer - legrace ! A za dva roky, až děti povyrostou to budete dělat znovu, zase o něco výš, že? Dětem snad dokážete věc vysvětlit a pokud dne, tak dveře zamykejte. Máte-li sklerózu a klíč zapomínáte, lehká pomoc, noste jej na šňůrce na krku.

mandarinka*
hodnocení

nene vymenime dvere stejne je už treba vymenit a prave chci aby ich neotevíral

cesmina*
hodnocení

0x

Já bych to nechala normálně jak to má být,zamkla a klíč bych pověsila třeba na věšák.Tam nedostane a máte ho na očích.Cesmína

hodnocení

0x
Namontujte na dveře bezpečnostní řetízek do výšky, kam dítě nedosáhne. A buďte zodpovědnější, nevymlouvejte se na sklerozu. Jde o Vaše dítě a jeho bezpečnost. Tak při zavírání dveří zevnitř se této činnosti věnujte s plným vědomím a zodpovědností.
Já jsem kdysi na zárubeň připevnil kovový hák a na hranu dveří kolík. Při zavírání se šikmý háček na kolíku nadzvedl a při dovřených dveřích spadl výřezem za kolík. Automaticky. Při otvírání se musel nadzvednout. Jednoduché. A u babky to samé, jen delší hák, jako bezpečnostní pojistka. Dveře se daly jen pootevřít.
mandarinka*
hodnocení

je evidentne ze nemate deti, mam syna kteryma čerstve dva roky a tomu stejne ked vysvetlim nepochopi protoze nema nato hlavicku ale dekuju za radu

2kedar*
hodnocení

0x

Bezpečnostní řetízek je řešení za stovku a pět minut práce.

A děti vychovávat tak, aby dobře věděly, na co si nesmí dovolit sahat.!

Nebo máte ve všech zásuvkách záslepky.?

uska*
hodnocení

0x

Skoro všechny děti vyrosty při normální výšce kliky od dveří. I 2 leté dítě pochopí co se po něm chce. Takže kliku nechat tam jak je, třikrát dítko otevře dveře a dostatečně dlouho vysvětlím, že se to nedělá. Po čtvrté dostane přes ruku, po páte dostane přes obě a vsadím se, že už tohle opakovat nebude. Samozřejmě dveře jistí bezpečnostní řetízek.

Když vy sám si nevěříte, že budete dveře zamykat, tak jak chcete dítko naučit pravidlům? Jen se nevymlouvejte, jde to.

doplněno 02.10.14 12:19:

Na výše zabudovanou kliku 2 leté dítko již také dosáhne neboť je chopno si dones stoličku - tím si nepomůžete.

mandarinka*
hodnocení

dalsi co nema dite o výške a syle takoveho ditete nic neumi a byt svoje dieta nebudem aby s anieco naucil to kde by sme sa dostali

hodnocení

0x
Přídavný zámek je dobrý, ale ne pro tazatele/ku. Sám/sama v dotazu udává, že je skleróza... Takže buď nezamkne oba zámky, nebo nenajde klíče.
A děti a vnoučata máme. A také mnoho zkušeností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]