Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Má smysl izolovat zeď kolem vany nebo je to zbytečné. Na vrch přijdou obklady.
Dík za odpovědi
Pokud myslíš tekutou hydroizolaci,určitě to neuškodí,náklady nejsou nijak rozhodující.Později při propouštění spárovačky se to hodí.
JABRAKA
pokud budete mít špatnou spárovačku, může (ale nevěřím tomu), voda prosáknout pod obklad. Když dáte tekutou (nebo i jinou) hydroizolaci, kam potom steče ta voda, která proteče spárami?
Určitě tekutou (nebo i jinou) hydroizolací nepoškodíte stavbu...
Jestli to dobře chápu tak je asi lepší neizolovat jinak by se voda držela mezi obkladem a izolací?
Na druhou stranu známý mi tvrdil, že když tu zeď neodizoluju tak se mi bude v rozích tvořit plíseň je to pravda?
Time, voda nebude držet mezi izolací a obkladem, ale steče dolů, pokud se tam nějaká dostane.
...neodizoluju tak se mi bude v rozích tvořit plíseň je to pravda a čím to doložil?
Plíseň je od studeného povrchu a nikoliv od nepřítomnosti hydroizolace. Je to nesmysl.
Podobně, jako když lezu na strom, tak můžu spadnout...
Na druhou stranu já tvrdím že ta plíseň v rohu bez izolace nevznikne! A tvrdím to z toho titulu,že jsem si to tak udělal,tj nově vyzděné jádro bez hydroizolace,dokonce jsem se vy... na izolaci podlahy a stěn do cca15-20cm jak to běžně děláme v práci.Nemá to smysl-praskne li hadice (třeba v AP ) tak stejně voda vyteče prahem do další místnnosti a stejně vytopíte sousedy ,tak jako tak (samo že v BD ,v RD si vytopíte sám sebe!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.