Nejste přihlášen/a.
Před pečením ani tak ne. Důležité je vytvořit v troubě páru v prvních chvílích pečení. Tedy vsadím do trouby chleba a chlejstnu tam trochu vody. Vzniknuvší pára kondenzuje na chladném povrchu pečeného chleba (stejně jako třeba pára na zrcadle v koupelně). Toto má dva hlavní významy. Kondenzovaná vlhkost zabrání předčasnému vysušení povrchu, čímž se předejde popraskání (chleba může prasknout i z jiných důvodům ale to není předmětem dotazu) během nabývání objemu v začátku pečení. A současně je zapářený chléb mnohem hezčí - je lesklý. Chléb pečený bez páry bude šedý, nehezký.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.