Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dělení bytu

Od: trpaslik* odpovědí: 2 změna:

Chtěla bych poradit.SBN nám přidělil v roce 1975 byt 3+1 jako stabilizační pro JZD.Kde jsme podepsali smlouvu na odpracování 10ti let.A oni za nás zaplatili členský podíl ve výši 37.974kč.Já jsem odpracovala v tomto JZD 15 let.Po 15ti letech jsem se rozvedla a odstěhovala z bytu.Bývali manžel se znovu oženil.A užívá tento byt.Já jsem nikdy nedala souhlas k tomu,aby jeho žena užívala mojí část bytu.Od SBD jsem si vyžádala dokument,kde píší že jsme oba dosud v společném členství i právo užívání uvedeného bytu.Své členská práva jsem dosud na nikoho nepřevedla.Jak mám postupovat,aby mi bylo hrazeno užívání poloviny bytu.A kde bych měla na to uplatňovat nárok...Děkuji za kladné vyřizení..

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina*
hodnocení

2x

musela by jste sepsat s tou paní nájemní smlouvu na určitou částu kteráá by tedy byla ve výši poloviny nájmu

jabraka*
hodnocení

2x

Vše,co se stalo před tvým odchodem z bytu,jako by se nestalo.Právo k užívání bytu družstvo pokládá za bezpředmětné,pokud člen družstva bydlí delší dobu někde jinde a neprotestuje proti bezprávnímu vystěhování.Jediné,o co bys mohla usilovat,je nový byt od družstva,pokud je má.Ale od roku 1975 se dost změnily zákony,takže asi neuspěješ.Pokud ještě k tomu manžel požádá o převod bytu do osobního vlastnictví,máš úplně utrum,pokud nechceš prosoudit poslední korunu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]