Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Centropol? změna?

Od: nikol* odpovědí: 14 změna:

Zdravím...Budu přehlašovat elektřinu a plyn na mé jméno...Minulý majitel měl obojí u Centropolu.Podal již odhlášku.

Je pro mě výhodnější a rychlejší to nechat u nich, či jít třeba k čezu nebo RWE.

Musí se přehlásit max. do 8 dní...8 dní od převzetí nemovitosti nebo od toho kdy odhlášku příjmou.

Co se stane, když to stihnu do 8 dní a co se stane když to do 8 dní nestihnu?

Ptám se asi blbě, ale vůbec tomu nerozumím. Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Určitě je pro Vás výhodnější si porovnat dodavetele a vybrat si toho, který nejen cenami, ale hlavně svými podmínkami nejlépe odpovídá Vašim potřebám.

Já např. hledám smlouvu na dobu neurčitou, kterou lze bez sankcí ukončit během 3 měsíců.

Každopádně si v internetu prověřte Centropol (nic dobrého jsem o něm zatím "nepotkala").

hodnocení

1x

Centropol? Už niky!

Zajímalo by mě jestli to " už nikdy " má nějaký reálný základ nebo jen jedna paní povídala. Já jsem u nich třetí rok. Při sepisování smlouvy mi agent slíbil že na tom budu u nich tak o 3000 líp než v čezu( mám elektrokotel takže je to tak jedna měsíční záloha ). Vraceli mi 2900.- Pak se zlevňovalo a já čekal že řeknou ... Vaše smůla, máte FIX ale oni zlevnili automaticky taky. Navíc byla mírná zima takže mi letos přišel přeplatek 7500.- Takže mi to nedá abych se jich nezastal. Vy máte svoje vyčtené rozumy a já mám svoje prachy takže jsme tím pádem všichni spokojeni . . A wo wo tom to je :)
magdalen*

Že máte svoje prachy je sice hezké, ale nikde není dáno, že je to zásluhou tohoto dodavatele. Kdybyste byl u jiného, mohl jste ušetřit třeba ještě víc, takhle se to dá těžko posoudit. Naší starší sousedce vnutili nátlakem a slibem úspory 2,5 tis/rok převod k nim. Její syn následně na dostupné kalkulačce zjistil, že tento dodavatel bude při stejné spotřebě o 15 Kč/měs. dražší, než ten stávající. Odstoupení od smlouvy (domovní prodej) nebylo bez problémů, ale nakonec se podařilo.

hodnocení

0x
Kouknete poradne na cenik , zda tam nemaji ty jejich ksefty. Levnejsi elektrina u nich je takze usetrite treba za mesic 20kc nebot mate male odbery a v ceniku treba nekteri dodavatele maji , ze za hlidani nejlevnejsi energie na trhu atd... zaplatite pausalne 50kc :) a pak , ze clovek usetril :-D
Na internetu nenadávají lidí na centropol ale na jeho vlezlé dealery. Společnost sama je OK. Jsem u nich třetí rok a nestěžuju si.
iz*

Na dealery, na nekorektní informace při uzavírání smluv, na automatické obnovování smluv a na problémy, případně sankce při ukončení smlouvy.

Podle mne firma, která používá k získávání nových zákazníků nekalé praktiky, rozhodně v pořádku není.

[Každá firma, která se vymlouvá na dealery, lže. Všechny moc dobře vědí, koho si najaly a proč.]

magdalen*

Plně souhlasím, zažila jsem na vlastní kůži.

kimbert*
hodnocení

0x

Na tzb -info.cz je kalkulátor plynu i elektřiny kde najdete výhody i nevýhody jednotlivých firem,můžete tam i zadat Váš dotaz,určitě vám odpoví,mám s nima dobré zkušenosti.

nikol*
hodnocení

Díky všem za reakce.

No stejně jsem asi v pasti. Dům minulý majitel odhlásil k 26.9.14 - a já se ještě nepřehlásila. Dneska mi centropol poslal smlouvy.

a jelikož přehlášení třeba k čezu nebo RWE trva dlouho (jak dlouho?) tak nebudu riskovat odstřihnutí plynu nyní před zimou...a případné poplatky za připojení...

No na lince mi řekli že smlouva je na 3 roky tak pak udělám změnu no...nebo někdo nějaký jiný nápad? ceník plynu i elektriky poslali, ale copak ja se v tom vyznam?

magdalen*

Nevím, jak to v tomto případě správně funguje (termín 8 dnů?), ale před podpisem smlouvy bych určitě zkusila zjistit podmínky u jiných společností. A to jak z cenové výhodnosti, důvěryhodnosti dodavatele, možnosti a lhůt přestupu. Přijde mi divné, že tenhle dodavatel na vás tak tlačí do smlouvy na 3 roky.

porwi*

Dobrý den,

já jsem u Centropolu spokojený. Přechod k nim byl dost bez problému a každým rokem je ušetření oproti předchozím létům kolem 1500,-. Je pravda, že jsem od nich nemusel ještě odcházet a na to se nadává hodně. Ale zatím ani nemám potřebu.

nikol*
hodnocení

Dobrý den, píšu vysledek.

Jednání s centropolem děs - když se měli ozvat, neozvali se, pobočka daleko, vše poštou, kdy nedodali obchodní podmínky Chtěli podepsat počtou smlouvy, s odkazem na OP a ty nikde.

Navštívila jsem RWE, kde jsem přinesla dopisy od Centropolu, porovnali jsme ceníky, RWE vychazel na elektřině ročně asi o 100,- více, plyn cca o 400,- více...

Ale...

Linka RWE 24 h denně, kontaktní centra, možnost přešíst OP - elektřina bez závazku a u plynu je na výběr - bez závazku, na 22 a 36 měs.

NAkonec jsem vybrala elektřinu s vyp.dobou 3 mesíce a plyn na 22 měsíců. Jednání s centropolem si zařídili sami, přepis v pohodě, SMS o postupech k RWE, informovanost.

Jsem spokojená - sice zaplatím více, ale zato mám služby kdy mluvím s někým živým a mám jistotu normální společnosti. Všem díky

porwi*

A to je právě jeden z těch důvodů, proč jsou levnější. Mají díky tomu nízké fixní náklady. Ná každém je volba jestli ušetřít nebo mít podporu na lince. Neříkám, že jedno nebo druhé je špatně nebo dobře. Prostě to záleží na každém, co je jeho prioritou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]