Nejste přihlášen/a.
Zdravím...Budu přehlašovat elektřinu a plyn na mé jméno...Minulý majitel měl obojí u Centropolu.Podal již odhlášku.
Je pro mě výhodnější a rychlejší to nechat u nich, či jít třeba k čezu nebo RWE.
Musí se přehlásit max. do 8 dní...8 dní od převzetí nemovitosti nebo od toho kdy odhlášku příjmou.
Co se stane, když to stihnu do 8 dní a co se stane když to do 8 dní nestihnu?
Ptám se asi blbě, ale vůbec tomu nerozumím. Děkuji
Určitě je pro Vás výhodnější si porovnat dodavetele a vybrat si toho, který nejen cenami, ale hlavně svými podmínkami nejlépe odpovídá Vašim potřebám.
Já např. hledám smlouvu na dobu neurčitou, kterou lze bez sankcí ukončit během 3 měsíců.
Každopádně si v internetu prověřte Centropol (nic dobrého jsem o něm zatím "nepotkala").
Že máte svoje prachy je sice hezké, ale nikde není dáno, že je to zásluhou tohoto dodavatele. Kdybyste byl u jiného, mohl jste ušetřit třeba ještě víc, takhle se to dá těžko posoudit. Naší starší sousedce vnutili nátlakem a slibem úspory 2,5 tis/rok převod k nim. Její syn následně na dostupné kalkulačce zjistil, že tento dodavatel bude při stejné spotřebě o 15 Kč/měs. dražší, než ten stávající. Odstoupení od smlouvy (domovní prodej) nebylo bez problémů, ale nakonec se podařilo.
Na dealery, na nekorektní informace při uzavírání smluv, na automatické obnovování smluv a na problémy, případně sankce při ukončení smlouvy.
Podle mne firma, která používá k získávání nových zákazníků nekalé praktiky, rozhodně v pořádku není.
[Každá firma, která se vymlouvá na dealery, lže. Všechny moc dobře vědí, koho si najaly a proč.]
Díky všem za reakce.
No stejně jsem asi v pasti. Dům minulý majitel odhlásil k 26.9.14 - a já se ještě nepřehlásila. Dneska mi centropol poslal smlouvy.
a jelikož přehlášení třeba k čezu nebo RWE trva dlouho (jak dlouho?) tak nebudu riskovat odstřihnutí plynu nyní před zimou...a případné poplatky za připojení...
No na lince mi řekli že smlouva je na 3 roky tak pak udělám změnu no...nebo někdo nějaký jiný nápad? ceník plynu i elektriky poslali, ale copak ja se v tom vyznam?
Nevím, jak to v tomto případě správně funguje (termín 8 dnů?), ale před podpisem smlouvy bych určitě zkusila zjistit podmínky u jiných společností. A to jak z cenové výhodnosti, důvěryhodnosti dodavatele, možnosti a lhůt přestupu. Přijde mi divné, že tenhle dodavatel na vás tak tlačí do smlouvy na 3 roky.
Dobrý den, píšu vysledek.
Jednání s centropolem děs - když se měli ozvat, neozvali se, pobočka daleko, vše poštou, kdy nedodali obchodní podmínky Chtěli podepsat počtou smlouvy, s odkazem na OP a ty nikde.
Navštívila jsem RWE, kde jsem přinesla dopisy od Centropolu, porovnali jsme ceníky, RWE vychazel na elektřině ročně asi o 100,- více, plyn cca o 400,- více...
Ale...
Linka RWE 24 h denně, kontaktní centra, možnost přešíst OP - elektřina bez závazku a u plynu je na výběr - bez závazku, na 22 a 36 měs.
NAkonec jsem vybrala elektřinu s vyp.dobou 3 mesíce a plyn na 22 měsíců. Jednání s centropolem si zařídili sami, přepis v pohodě, SMS o postupech k RWE, informovanost.
Jsem spokojená - sice zaplatím více, ale zato mám služby kdy mluvím s někým živým a mám jistotu normální společnosti. Všem díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.