Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vibrační deska / žába

Od: requied® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

čeká mě hodně teréních úprav při kterých bude třeba hutnit podklad (zámková dlažba, různé výkopy, chodníky, atd...)

Jde mi o to že než abych si desku pokaždé jezdil půjčovat, tak to si jí radši koupím, vklidu si udělám co potřebuji a pak zase případně prodám.

Konkrétně bych as/...

Lze vibrační deskou hutnit i výkop nebo je vhodná pouze na štěrk a jiné kompaktní materiály?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobry den,

deskou se da hutnit i vykop, kdyz je siroky alespon an tu desku. Jen budete muset hutnit po slabsich vrstvach. Zaba ma mensi plochu a proto hutni do vetsi hloubky. Deksa je vice vhodna na srovnavani plochy

hodnocení

0x

No uvažujete stejně jako já, když jsem dělal 250 m2 dlažby.Koupil jsem si desku i s gumou.Byla nová,ale 3 roky stará a prodal jsem jí minulý týden ještě dráž, nez jsem jí koupil.

Jinak k vašemu dotazu.Deska se po samotné hlíně obtížně pohybuje, prakticky nevibruje, proto by měla být vždy podsypaná kamením od kterého rezonuje, takže ve výkopu bez podsypu si jí moc nedokážu představit.Vycházím z vlastní zkušenosti, kdy přejezd po hlíně byl možný jen na kolečkách, tak je máte vyobrazeny na desce v odkazu...

hodnocení

Právě že se mi příčí dát jen za "blbé"hutnění 5000,- (celkem cca 10dní) a nic za to nemít. Takhle dám sice o 4000,- víc, ale zbyde mi deska a nemusím řešit jestli to stihnu nebo ne.

jinak tady na tom videu s vibrační deskou žehlí i normální hlínu, takže asi hodně záleží jaká ta hlína je.

machr*

Není náhodu písek na tom videu?

hodnocení

no občas tam písek je, ale jezdí stím i po nomální hlíně

petrzach

Na hlíně opravdu žába nefachčí ...minulý týden vyzkoušeno osobně kde jsem se u plotu pokoušel udusat navezenou hlínu ,žába stála na místě a nešlo ji ani utlačit za chodu . ! Na štěrku na plný plyn to jede jako kráva . Plácek 2,5 krát 6 metru jsem udusal za 30minut .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]