Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
čeká mě hodně teréních úprav při kterých bude třeba hutnit podklad (zámková dlažba, různé výkopy, chodníky, atd...)
Jde mi o to že než abych si desku pokaždé jezdil půjčovat, tak to si jí radši koupím, vklidu si udělám co potřebuji a pak zase případně prodám.
Lze vibrační deskou hutnit i výkop nebo je vhodná pouze na štěrk a jiné kompaktní materiály?
No uvažujete stejně jako já, když jsem dělal 250 m2 dlažby.Koupil jsem si desku i s gumou.Byla nová,ale 3 roky stará a prodal jsem jí minulý týden ještě dráž, nez jsem jí koupil.
Jinak k vašemu dotazu.Deska se po samotné hlíně obtížně pohybuje, prakticky nevibruje, proto by měla být vždy podsypaná kamením od kterého rezonuje, takže ve výkopu bez podsypu si jí moc nedokážu představit.Vycházím z vlastní zkušenosti, kdy přejezd po hlíně byl možný jen na kolečkách, tak je máte vyobrazeny na desce v odkazu...
Právě že se mi příčí dát jen za "blbé"hutnění 5000,- (celkem cca 10dní) a nic za to nemít. Takhle dám sice o 4000,- víc, ale zbyde mi deska a nemusím řešit jestli to stihnu nebo ne.
jinak tady na tom videu s vibrační deskou žehlí i normální hlínu, takže asi hodně záleží jaká ta hlína je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.