Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymalování plesnivé zdi

Od: jirka8 odpovědí: 3 změna:
Mám doma v ložnici lehce plesnivé zdi - tečky ve studených rozích, ale už se objevují i volně po stěně. Pod malbou je na stěnách nějaká všelijaká stěrka, mám podezření že na sebe prostě váže vodu. Dříve tam stěrka nebyla a volně na stěnách plíseň také nebyla.Co s ní? Mám v plánu - větší fleky vystříkat Savem proti plísni aby se to moc během škrábání nešířilo dále. Pak hned druhý den seškrábat malbu i se stěrkou. Po týdnu větrání přeštukovat. Po týdnu schnutí vymalovat dvakrát Primalexem Mykostop. Bude to stačit? Nemám ještě použít penetraci, případně fungicidní penetraci - pod štuk nebo pod výmalbu?Děkuji za info.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

postup nástřikem savem a pak oškrábání bych asi volil obráceně. Plíseň se uchytí jen tam, kde je vlhko. Oškrábal bych co je kde potřeba nastříkal prostředkem proti plísni a nechal vyschnout a pak opravil štukem.

doplněno 30.09.14 10:09:

Postupujde podle návodu, který je na prostředku proti plísni uveden. Samozřejmě tam asi nebude napsáno něco ve smyslu vylejte toho celý kbelík na stěnu.

jirka8
hodnocení

No já jsem zase slyšel že savo je na bázi solí, které pak přitahují vodu a ta může zase způsobit pliseň, takže bych to s ním moc nepřeháněl. A štuk je vápenný takže by to případnou zbylou plíseň mohl vyžrat.

To, co jste slyšel, jedna paní povídala, to je jen JPP. V drogerii jsou přípravky specálně vyráběné na likvidaci plísně. Není problém, poradit se s prodavačkou a způsob použití a složení v obchodě prostudovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]