Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Chtěla bych Vás poprosit o radu.Mám dvougenerační rodinný dům,který mi daroval můj otec.Po rozvodu manželství jsem v domě zůstala žít sama.Krátce nato se rozvedla dcera a s 5 letou dcerou neměli kam jít.Požádala mě,zda by nemohla bydlet v domě v bytě 3+1,který byl prázdný. Po delším váhání jsem souhlasila.Nájemní smlouvu jsme žádnou neuzavřeli.Dcera v domě bydlí už 7 let, přispívá mi pouze na elektřinu,vodu, internet.Vdomě je jen jeden elekroměr,vodoměr.Na údržbě domu se finančně nepodílí,odmítá platit alespoň symbolické nájemné,nepřispívá na žádnou opravu.Občas poseká zahradu.Pokud po dceři požaduji nějakou i malou částku na nutné opravy, údržby, vždy dcera na mě začně křičet se slovy ,, to by jsi se nestyděla chtít po vlastních dětech nájemné nebo peníze?táta po mě nich nechce a ještě mi koupí a od Tebe nedostanu nic.´´ Dceři je 40let i vnučce 12 let. Mají obě v domě trvalý pobyt.Jak dál žít
v domě s dcerou když ani já těch peněz tolik nemám a za 4roky jdu do důchodu a příští rok mě čeká finančně náročná výměna kotle na tuhá paliva.Děkuji za Vaš odpovědi, názory. Ronny
Jo to už tu před časem bylo, možná jste dotaz i pokládala vy a od té doby se zřejmě nic nezměnilo...
Jde jen o to sednout si spolu a ujasnit si určité věci o placení a vašem soužití a nastavit pravidla. To neznamená ,když je dcera, že ji budete vše platit ...to přeci nelze. Pokud to nebude možná se dohodnout - vezměte si raději na byt někoho cizího , kdo bude platit nájem a přispívat na opravy domu a vy budete spokojeně bydlet na stáří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.