Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stmívatelné led žárovky - jak stmívat

Od: martin* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám dotaz jak lze udělat to, aby se při zapnutí led žárovka, (která je stmívatelná) pomalu rozsvítila a při zhasnutí se mi pomalu zhasínala. Existuje něco takového, kde by jsem si třeba nastavil i čas rozsvícení a čas zhasínání? Nebo nějaké stmívače atd., pokud ano tak zde prosím napište co je k tomu potřeba.

Vypínač k žárovce by jsem chtěl od ABB ve stylu Tango, ale jednopólový nechtěl bych ty otočné stmívače s kolečkem.

Děkuji Vám předem moc.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2kedar*
hodnocení

0x

Pokud chcete něco ztmívat a nebo pomalu rozsvěcet, pak musíte mít buď obyčejnou žárovku, nebo halogenku.

Jinak to nefachčí.

Úsporky, nebo zářivky na to nejdou použít.!

martin*
hodnocení

A kdyby jsem si koupil tu halogenku tak jak bych to potom teda stmíval poradíte prosím. Děkuji

Já tedy nevím, ale teď jsem viděl v Ikeii prodávat stmívatelne led žárovky.
macek7411*

Také se prodávají bezdrátové světelné spínače s dálkovým ovládáním asi za 1000,-Kč, co umí nevím.

zakus*
hodnocení

0x

Dobrý den,

1. co je to pomalu?

2. použití?

3. Stmívat jde dnes vše od žárovek přes LED až po zářivku.

stonek*
hodnocení

0x

Cest jak na to je víc. Možná by to bylo realizovatelné se stmívači do krabice SMR jsou pro elektronické předřadníky (pro ně určené) tak i pro klasická trafa a i pro LED. Těžko říct jak se to bude chovat s těma Vašema, napájení LED obecně není taková lineární blada jako žhavení drátu. Možná se setkáte s častým problémem u LEDek, který je neustálý trochusvit kvůli parazitní kapacitě vodičů ve zdi nebo právě v kombinaci s triakem (PIR, stmívače, automaty).

hodnocení

0x

Stmívání není problém. Snadné řešení je pomocí stmívatelných aktorů. Otázka je zda opravdu se jedná o stmívatelnou LED žárovku. Chtělo by to napsat její označení a pak se může navrhnout řešení. Po zkušenostech vycházím z toho, že nemám to co si myslím. Tím jsem si už ušetřil hodně práce. Co se týče desing není problém při použití boxovaných komponentů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]