Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz jak lze udělat to, aby se při zapnutí led žárovka, (která je stmívatelná) pomalu rozsvítila a při zhasnutí se mi pomalu zhasínala. Existuje něco takového, kde by jsem si třeba nastavil i čas rozsvícení a čas zhasínání? Nebo nějaké stmívače atd., pokud ano tak zde prosím napište co je k tomu potřeba.
Vypínač k žárovce by jsem chtěl od ABB ve stylu Tango, ale jednopólový nechtěl bych ty otočné stmívače s kolečkem.
Děkuji Vám předem moc.
Pokud chcete něco ztmívat a nebo pomalu rozsvěcet, pak musíte mít buď obyčejnou žárovku, nebo halogenku.
Jinak to nefachčí.
Úsporky, nebo zářivky na to nejdou použít.!
A kdyby jsem si koupil tu halogenku tak jak bych to potom teda stmíval poradíte prosím. Děkuji
Cest jak na to je víc. Možná by to bylo realizovatelné se stmívači do krabice SMR jsou pro elektronické předřadníky (pro ně určené) tak i pro klasická trafa a i pro LED. Těžko říct jak se to bude chovat s těma Vašema, napájení LED obecně není taková lineární blada jako žhavení drátu. Možná se setkáte s častým problémem u LEDek, který je neustálý trochusvit kvůli parazitní kapacitě vodičů ve zdi nebo právě v kombinaci s triakem (PIR, stmívače, automaty).
Stmívání není problém. Snadné řešení je pomocí stmívatelných aktorů. Otázka je zda opravdu se jedná o stmívatelnou LED žárovku. Chtělo by to napsat její označení a pak se může navrhnout řešení. Po zkušenostech vycházím z toho, že nemám to co si myslím. Tím jsem si už ušetřil hodně práce. Co se týče desing není problém při použití boxovaných komponentů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.