Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění sádky

Od: poutnik01* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den , vedle našeho rekreačního domu dříve byla sádka, ve které byly ještě před deseti lety ryby , naše rodina ji užívala od nepaměti. Před asi deseti lety pozemek nad touto sádkou zakoupila podnikatelka a do sádky zavedla odtok z čističky . Přítok vody do této sádky je minimalizován , protože na louce nad sádkou jsou přerušeny napájecí prameny. Navíc sádka, jak jsem se před léty dozvěděl, není naše, ale obecního úřadu . Do letošního podzimu byla sádka vypuštěna a bylo to jenom bahniště . V létě obec sádku opravila , vyhloubila , zbudovala stavidlo a cisternou napustila . Voda je zde černá , nezapáchá (zatím), roste zde rákos , ten je likvidován "randapem" . Mám obavy, že na jaře a v létě bude voda zapáchat a bude plná komárů. Obec mi dala plnou moc k této sádce , na jaře bych chtěl vysadit zkušebně nějaké ryby .

OTÁZKA : Poraďte nějakou chemii , rostlinu nebo rybu, která bude čistit vodu.

Prostě chtěl bych mít z toho zase právoplatnou sádku .

Přívod čisté vody buduji , i když nebude velký, ale bude . Ještě velikost sádky je asi 10x5 m a hloubka asi 0,5m .

Předem děkuji za odpovědi a rady .

Jirka

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

momo*
hodnocení

2x

Dobrý den. Nejlíp by bylo vodu vypustit, dno a břehy sádky vyvápnit buď chlorovým nebo nehašeným vápnem a přes zimu nechat bez vody. Na jaře napustit a vysadit pokusně nenárošné ryby - karasy, línky i nějakého kapříka. Hodně zdaru. M.

doplněno 03.11.12 20:17:

Oprava: nenáročné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]