Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkrácení žaluzií

Od: alexor odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat zda-li nevíte jestli se dají skrátit horizontální žaluzie? Jelikož jsem se stěhoval do nového bytu, kde bohužel nejsou žaluzie a chtěl bych použít žaluzie ze starého bytu. Problém je v tom, že většina oken je tu menších než v původním bytě a tím pádem jsou žaluzie moc velké(dlouhé). Napadlo mi tedy jeslti to někde nedělají, že vám delší žaluzie zkrátí na kratší? Nevíte o tom někdo něco?

Díky za odpovědi

Alex

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím o tom, že by někdo měl chuť zkracovat žaluzie.

Když si pro představu zkusíš jednu žaluzii rozmontovat, vezmeš si nůžky a budeš jednotlivé lamely zkracovat, tak tě to brzo přestane bavit. A to je pouze ten jednodušší úkon. Prostřihnout otvor do žaluzie v domácích podmínkách určitě nedokážeš.

A pokud by to dělala firma, tak na po potřebuje nějakou prostřihovací formu, která stojí hodně peněz.

Proto je jednodušší a finančně výhodnější nechat si vyrobit žaluzie zcela nové.

Jediná možnost je stávájící žaluzie nějak přimontovat na okno ve stávájícím provedení (bez úprav).

macek7411*

Zkrátit délku žaluzie je snadné, zkrátit délku lamely je už horší, dají se koupit nůžky, ty ale moc nevydrží. Osobně jsem často použil obyčejné nůžky, rohy jsem mírně sestříhl a kulatý roh dokončil bruskou na plochy. Dáte dohromady asi pět lamel a opatrně obrousíte. Nepíšete o kolik má být zkráceno, např. u 3 cm stačí pokrátit jenom jedna strana.

111®
hodnocení

0x

obyčejné nůžky to zvládnou, teda dobré nůžky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]