Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda-li nevíte jestli se dají skrátit horizontální žaluzie? Jelikož jsem se stěhoval do nového bytu, kde bohužel nejsou žaluzie a chtěl bych použít žaluzie ze starého bytu. Problém je v tom, že většina oken je tu menších než v původním bytě a tím pádem jsou žaluzie moc velké(dlouhé). Napadlo mi tedy jeslti to někde nedělají, že vám delší žaluzie zkrátí na kratší? Nevíte o tom někdo něco?
Díky za odpovědi
Alex
Nevím o tom, že by někdo měl chuť zkracovat žaluzie.
Když si pro představu zkusíš jednu žaluzii rozmontovat, vezmeš si nůžky a budeš jednotlivé lamely zkracovat, tak tě to brzo přestane bavit. A to je pouze ten jednodušší úkon. Prostřihnout otvor do žaluzie v domácích podmínkách určitě nedokážeš.
A pokud by to dělala firma, tak na po potřebuje nějakou prostřihovací formu, která stojí hodně peněz.
Proto je jednodušší a finančně výhodnější nechat si vyrobit žaluzie zcela nové.
Jediná možnost je stávájící žaluzie nějak přimontovat na okno ve stávájícím provedení (bez úprav).
Zkrátit délku žaluzie je snadné, zkrátit délku lamely je už horší, dají se koupit nůžky, ty ale moc nevydrží. Osobně jsem často použil obyčejné nůžky, rohy jsem mírně sestříhl a kulatý roh dokončil bruskou na plochy. Dáte dohromady asi pět lamel a opatrně obrousíte. Nepíšete o kolik má být zkráceno, např. u 3 cm stačí pokrátit jenom jedna strana.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.