Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme elektrokotel Protherm RAY 6K, chtěla bych se zeptat, jestli máte zkušenosti s jeho provozem? Mně totiž nejde zapnout ohřev vody...Normálně je připojený, zapnu ho do elektriky, display svítí, dá se ovládat, ale teplota OV nepřekročí 20°C...Mám pocit, že ta voda tam necyrkuluje...Tlak je 2 bary, výkon mám nastavený na 6kW...
Nevíte prosím co s ním mám dělat?
Děkuji. J
Na dálku těžko říci, ale pravděpodobně na topných tělěsech není napětí. Může to být jen přívodní kabel ke stykači nebo topným tělesům, vadný stykač, přepálená tělesa apod.
doplněno 28.09.14 20:57:Může to být jen maličkost v nastavení. Určitě budete mít ještě v místnosti termostat, který spíná vlastní topení. Máte v něm baterie a správně nastavený? Tam by mohla být závada, když je kotel nový.
Moc děkuji za odpověď.
Před měsícem jsem se nastěhovala do nového, takže i ten kotel by měl být zcela nový, ještě neužívaný...Je možné, že by to bylo nějakým přepálením nebo vadou?
S díky. J.
Termostat vypadá, že funguje správně, i ten symbolik plamínku tam skáče...Já vážně nevím, podlahové topení jsem nikdy neměla...Prostě normálně na radiátoru jsem otočila páčkou na požadovanou intenzitu a bylo to...Tady je jen kotel a termostat a bojler k ohřevu vody do vany a jinak nic...
Asi bude nejlepěí zavolat opraváře, protože já fakt nevím...A je tu docela zima...
,a zkoušela jste zvednout výkon? nejsem elektrikář takže nevím ale jsem toppenář a u plynového kotle se počítá jen na ohřev vody 5kw ale u elektrokotle nevím
doplněno 29.09.14 00:42:pardon nevšiml jsem si že ho máte na max výkon
doplněno 29.09.14 00:45:ještě mě napadlo možná blbost ale nemáte tam náhodou zapojené ekvitermní čidlo? to by mohl být ten problem proč voda nejde na vyší teplotu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.