Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční elektrokotel

Od: jenajoche odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, máme elektrokotel Protherm RAY 6K, chtěla bych se zeptat, jestli máte zkušenosti s jeho provozem? Mně totiž nejde zapnout ohřev vody...Normálně je připojený, zapnu ho do elektriky, display svítí, dá se ovládat, ale teplota OV nepřekročí 20°C...Mám pocit, že ta voda tam necyrkuluje...Tlak je 2 bary, výkon mám nastavený na 6kW...

Nevíte prosím co s ním mám dělat?

Děkuji. J

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na dálku těžko říci, ale pravděpodobně na topných tělěsech není napětí. Může to být jen přívodní kabel ke stykači nebo topným tělesům, vadný stykač, přepálená tělesa apod.

doplněno 28.09.14 20:57:

Může to být jen maličkost v nastavení. Určitě budete mít ještě v místnosti termostat, který spíná vlastní topení. Máte v něm baterie a správně nastavený? Tam by mohla být závada, když je kotel nový.

jenajoche
hodnocení

Moc děkuji za odpověď.

Před měsícem jsem se nastěhovala do nového, takže i ten kotel by měl být zcela nový, ještě neužívaný...Je možné, že by to bylo nějakým přepálením nebo vadou?

S díky. J.

jenajoche
hodnocení

Termostat vypadá, že funguje správně, i ten symbolik plamínku tam skáče...Já vážně nevím, podlahové topení jsem nikdy neměla...Prostě normálně na radiátoru jsem otočila páčkou na požadovanou intenzitu a bylo to...Tady je jen kotel a termostat a bojler k ohřevu vody do vany a jinak nic...

Asi bude nejlepěí zavolat opraváře, protože já fakt nevím...A je tu docela zima...

pcmani*

,a zkoušela jste zvednout výkon? nejsem elektrikář takže nevím ale jsem toppenář a u plynového kotle se počítá jen na ohřev vody 5kw ale u elektrokotle nevím

doplněno 29.09.14 00:42:

pardon nevšiml jsem si že ho máte na max výkon

doplněno 29.09.14 00:45:

ještě mě napadlo možná blbost ale nemáte tam náhodou zapojené ekvitermní čidlo? to by mohl být ten problem proč voda nejde na vyší teplotu

jenajoche
hodnocení

Řekla bych, že tento typ kotle ekvatermální čidlo nemá, respektive se mi tam tato možnost nastavení na displayi nezobrazuje...

Je to vážně záhada...:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak funguje bojler

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]