Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou pásovou pilu?

Od: michal1999 odpovědí: 2 změna:

Zdravím, potřebuji si pořídit pásovou pilu, kde budu vyřezávat do "prknen"o výšce 15 - 25 mm, bude to spíš na občasné řezení, ale také ne na jednou měsíčně. Jde mi o to jestli na takovou práci stačí něco takového pily.heureka.cz/... nebo je třeba si připlatit.

Dodám, že o pásovkách v podstatě nic nevím, jen vím, že je dobré vést pást nad stolem v ložiskách, ale na to zase nestačí můj rozpočet :(

Ideální by bylo mít možnost vyzkoušet jednotlivé pili, ale to bohužel není reálné :( Má tedy někdo zkušenosti?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ono jde o to, jaké využití ta pila bude mít. Jestli to má být na profi, šel bych určitě do litiny, starší stroje se dají sehnat ne příliš draho a po technické stránce na tom nemá být co špatně. Tak maximálně přebouchat ložiska, evtl vyměnit řemeny.

Ten stroj na odkazu je od pohledu čína, na občasné šmrdlání to může stačit, ale jednak je otázka tuhosti rámu, aby se to nekroutilo i ,,průvanem od vrat´´ Další otázkou je to, jak široký prořez budete potřebovat, tahle pila jej má vcelku malý. Za socíku se dělaly i pásovky se třemi koly právě pro větší šířku prořezu. Koneckonců i na bazoši se dají sehnat poměrně levně .

stroje.bazos.cz/...

michal1999
hodnocení

Je mi jasné, že litina je litina.. vidím to u otce, kde má vše v litině a práce na blbý hoblovce je úplně jiná než na mojí dělaná sice podomácku, ale opravdu kvalitně (3 nože, dva motory na protah a na válec atd...). Bohužel litina se mi nevejde do dílny.

Je to na vyřezávání, zatím by to jelo tak 2h týdně, později i více, ale v odstatě zatím to mám na začátek abych se vše naučil a později bych stejně asi šel do litiny.

Jinak na tu P320 jsem koukal a zrovna tahle znamená jet pro ní přes celou republiku a ostatní se pohybují tak o 1000 - 2000 Kč více, proto uvařuji i o něčem novém a levnějším.

Ale díky, zase budu přemyšlet o něčem starším za dobrou cenu, ale je toho málo, nebo hned pryč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]