Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na jednu pro mne novou informaci. Včera při prohlídce jednoho bytu mi řekla makléřka, že je možné založit stavební spoření a ihned si z něj vzít peníze ( v případě dvou osob po půl milionu bychom jsme se dostali na milion ). Prý půl milionu je maximální řešení které se vyplatí víc než v podstatě hypotéka. Říkala něco o tom, že bychom jsme byli schopni se dostat na 3%. Je to opravdu možné? Popřípadě dal by se takto řešit nákup pozemku? Pokud by to bylo možné potřebovali bychom zhruba 300-400 tis. na nákup pozemku. Z toho zhruba 100 tis. máme. Dle jejich slov by to nebyl problém, ale mě se to nějak nezdá. Může mi někdo k tomu říct více? Popřípadě na jaké procento bychom jsme se +- takto dostali?
Děkuji za odezvu
Být Vámi, rozhodně bych to konzultoval s odborníkem. Já za sebe mohu doporučit OVB, mám tam kamaráda, takže vím že jsou to profíci co dělají finanční poradenství léta a neustále se vzdělávají. Navíc mají spoustu zkušeností z praxe. Ti vám poradí jak nejlevněji financovat nemovist a podobné. Co si pomatuji, naposled mi vykládal že je nejlepší vzít si hypotéku tak, abyste část splátky splácel a část spořil, a až budete mít naspořeno dostatek, naráz splatíte zbytek. Když mi ukazoval reálné nabídky společností, hypotéka na 20 let se dala splatit třeba už za 15. Ale víc podrobně Vám asi neřeknu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.