Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě pozemku ze stavebka?

Od: extensa odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat na jednu pro mne novou informaci. Včera při prohlídce jednoho bytu mi řekla makléřka, že je možné založit stavební spoření a ihned si z něj vzít peníze ( v případě dvou osob po půl milionu bychom jsme se dostali na milion ). Prý půl milionu je maximální řešení které se vyplatí víc než v podstatě hypotéka. Říkala něco o tom, že bychom jsme byli schopni se dostat na 3%. Je to opravdu možné? Popřípadě dal by se takto řešit nákup pozemku? Pokud by to bylo možné potřebovali bychom zhruba 300-400 tis. na nákup pozemku. Z toho zhruba 100 tis. máme. Dle jejich slov by to nebyl problém, ale mě se to nějak nezdá. Může mi někdo k tomu říct více? Popřípadě na jaké procento bychom jsme se +- takto dostali?

Děkuji za odezvu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Je to mozne , veme se preklenovaci uver a pak se bere standart hypoteka. Zajdete se zeptat na pobocku treba lisky a tam se dozvite vse. Nezname vase prijmy . vasi bonifikaci atd...

filipoh*
hodnocení

0x

Být Vámi, rozhodně bych to konzultoval s odborníkem. Já za sebe mohu doporučit OVB, mám tam kamaráda, takže vím že jsou to profíci co dělají finanční poradenství léta a neustále se vzdělávají. Navíc mají spoustu zkušeností z praxe. Ti vám poradí jak nejlevněji financovat nemovist a podobné. Co si pomatuji, naposled mi vykládal že je nejlepší vzít si hypotéku tak, abyste část splátky splácel a část spořil, a až budete mít naspořeno dostatek, naráz splatíte zbytek. Když mi ukazoval reálné nabídky společností, hypotéka na 20 let se dala splatit třeba už za 15. Ale víc podrobně Vám asi neřeknu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]