Nejste přihlášen/a.
Zdravím chci se zeptat koupil jsem si byt a co mám udělat pro to aby se byt přepsal na mě?
Musí mí právník napsat nějakej návrh na vklad do katastru nebo stačí zajít na katasrt s majitelemm bytu a s kupní smlouvou . Nikdy jsem byt nekupoval a vubec nevím jak mám dál pokračovat bral jsem si na to hypotéku a na katastr jsem zatím dal návrh na vklad na zástavní právo . díky moc za rady
Jsou věci, které si člověk sice může udělat sám, ale je lepší je svěřit profesionálům. Píšete: Koupil jsem si byt... Dokud není Vaše vlastické právo zapsáno v KN, fakticky vlastníkem nejste, i když máte v ruce kupní smlouvu. Obvyklý způsob je nechat celý proces včetně kupní smlouvy a návrhu na vklad vlastnického práva nechat zpracovat profesionála - právníka a převod peněz vázat právě na okamžik zápisu vlastnického práva do KN, jinak se může snadno stát, že nebudete mít ani peníze, ani byt (nebyl by to první případ, kdy někdo prodal byt několikrát).
Jinak návrh na vklad vlastnického práva můžete podat i sám (nebo za pomoci právníka), stačí k tomu kupní smlouva, původního majitele nepotřebujete.
doplněno 27.09.14 06:32: Formulář samozřejmě existuje. Najít a vyplnit není problém. Otázkou je, zda to zvládnete napoprvé. V tomto ohledu jsem skeptický. Kolega v práci to dal na třetí pokus. My jsme zvolili služby právníka (bylo to složitější, nešlo o zápis vlastnického práva, ale o vklad prohlášení vlastníka) a ten to napoprvé rovněž nezvládl. Druhý pokus si platil z vlastní kapsy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.