Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
do elektroinstalační krabice pod omítku Kopos (kulatá, hloubka 45mm) mám přivedeno 5 kabelů CYKYLO 3x1,5. Zajímalo by mne, jestli v krabici je dostatek místa pro zapojení těchto kabelů
jednotlivé kabely mají tyto funkce:
1. přívod elektřiny
2. odvod elektřiny do další krabice
3. odvod elektřiny k digestoři
4. odvod k osvětlení rampy kuch. linky
5. odvod k osvětlení desky kuch. linky
čtvrý a pátý kabel chci zapojit přes "dvojpackový" spínač Tango (aby šly obě světla ovládat samostatně).
Děkuji.
Ahoj. Kluci, já se taky připojím. Začneme tím ,,trnem,,. Ve dně té každé správné krabice je taková dírka a do ní se zašroubovává taková součást toho víčka. Někdo tomu říká trn, někdo tomu říká jinak. Hlavní je to, že se tím našroubováním ,,toho trnu,, dá zakrýt ta zadrátovaná krabice. Když se na tomhle systému cokoliv pokazí, tak se dá to víčko chytit dvěma šroubky do dírek na obvodu krabice. Nebo použít víčko za zaslepování děr v sádroši. Mají takové plastové péro, které to víčko upevní v díře. Pokud se ti nevejdou kabely do krabičky, tak si tam vedle přidej ještě jednu a vzájemně si to propoj, nebo zazdi tu větší. Snad jsem byl užitečnej. Ahoj.
doplněno 27.09.14 20:20:Doplním můj názor. Nemám rád kabely. Já bych tu elektriku natahal krkama a drátama. Nemám dobré zkušenosti z kabelama. Hlavně v případech, když je s nima něco špatně. Závada přerušením. Třeba.
Ano, vejde. Jen radši zvolte novější a menší Waginy, a pečlivě drátky porovnejte. Potřebujete tři pětiwagíny, to se tam vleze...
Teď se přívody hned táhnou do vypínače...Je to sice možné...ale ten, kdo to prosadil bych sám vecpal do el. krabiček... Už se netahá neprve přívod do krabičky někde nahoře místnosti...Podle mě je to hloupost...Vždy je lepší mít možnost vytáhnout další kabel z krabice u stropu..než to rozvrtat někde u vypínače.. Jsem vyložené laik...ale tohle mi rozum nevzalo...
Tak do toho bych nešel...připadá mi toho na jednu krabičku hodně.
Radši bych si udělal ještě jednu někde vedle, ketrou bych zavíčkoval s tím, že bude někde pod obkladem nebo deskou a tuto nechal čistě jen pro vypínač.
Zlatý doby rozbočných krabic s věnečkama, alespoň se v tom kdykoliv kdokoliv vyznal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.