Nejste přihlášen/a.
Zdravím, rád bych umístil do koupelny odtahový ventilátor. A jediné místo kde je to možné je nad sprchovím koutem. Vedle sprch.koutu je okno a nad oknem je betonový překlad, takže jsem nucen pouze nad sprch.kout. Chci se zeptat jak je to z bezpečností, nehrozí probití atd.? Nerad bych aby se stalo nějaké neštěstí... Případně máte nějaký výkonný a bezpečný který můžete doporučit. Zapínání musí být na provázek nebo dálkové ovládání protože elektriku přivedu (elektrikář) z venku tam ještě- už není fasada
nechci uvnitř moc bourat. Děkuji za radu
Co udělat ve sprcháči jen otvor se zpětnou klapkou a z vedlejší místnosti napč. chodby tam ventilátorem hnát vzduch a větrat pčetlakem.Nebo nemáte třeba v koupelně volný komínový průduxh?
Ano komín tam je, ten končí na balkonu , nakonec to tedy udělám do komínu, který chci sice komín zbourat a na balkonu udělám pak pouze větraccí hříbeček, bude to asi nejjednoduší řešení. seženu někde větrací regulovatelnou mřžížku a provrtám 100 mm díru a bude hotovo. Máte někdo takto odvětravanou koupelnu, funguje to účině?
Rekonstruoval jsem koupelnu,vyhodil vanu a dal sprchový kout.Potkalo mě to samé,ventilátor mám co byla vana ve sprcháči 200cm ve výšce.mělo by být 220cm.Zatím ho mám taky na 230V.Už mám připravený na 12V bezpečnostní trafo,které bude v šachtě.Bohužel není čas to předělat.No ventilátor na 230 by ve sprcháči být neměl aspoň v tak malé výšče.
Ventilátor s patřičným krytím minimálně 2,25 m nad dnem vyničky sprcháče (zóna 2), vypínač pochopitelně jinde. Koukněte sem. Jen dodám, že ventilátor se v koupelně vůbec nesmí použít, pokud je tam plynospotřebič, který nasává vzduch z místnosti (běžná karma, či kotel topení). Jde vážně o život (a nebyl byste první).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.