Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gamat 4000

Od: verony odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer,

měla bych otázku ohledně vytápění pomocí Gamat 4000. Nastěhovali jsme se do bytu, kde je tento způsob vytápění, ale bohužel ani jeden z nás nemá s tímto vytápěním zkušenost, a tak žádáme o radu, jak tyto "vafky" zapnout?

Předem děkuji za každou odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

1x

Zdravím,
sice už si přesně nepamatuju, jak jsem to zapaloval (měl jsme je před více než 10 lety v pronajatém bytě), ale pokusím se vás aspoň trochu navést.
Podle návodu si pusťte do kamen plyn. Tento by měl jít zapálit pomocí zapalovače - co jsem koukal, tak v návodu níže je to popsáno. Jestli si to dobře pamatuju, co zmačknutí zapalovače, to jiskra na zapálení plynu. Vím, že sem se propracoval k tomu, že přestože do kamen plyn šel, zapalovač mi plyn nezapaloval. Matně si vzpomínám, že sem nakonec ze zoufalství (neměl jsem k dispozici někoho, kdo by poradil) odstranil kryty kamen, našel komoru, kam šel plyn a pak jsem to zapaloval pomocí zapálené špejle strčené do otvoru do komory. Tím jsem plyn zapálil a kamna zprovoznil. Největší opruz bylo to odkrytovávání kamen při jejich zprovozňování.
Celkem na tom nic není, ale pokud nejste ani trochu technicky zdatní, poproste nějakého souseda, co tyto kamna má a umí s nima zacházet, jestli by vám nepomohl. Druhá možnost je zavolat majitele bytu, ať vám ukáže, jak se kamna zapínají. Pokud se ani těmto pomocníkům nepovede kamna zprovoznit, bude v nich asi nějaká závada (docela možná to bude v tom nefunkčním zapalovači jako sem to měl já) a pak nedoporučuju přistupovat na nějaké provozorní řešení jako jsem si to udělal já (něvěděl sem co s tím, ale snažil jsme si poradit sám), ale požádat majitele bytu, ať kamna nechá opravit - zajistit funkčnost těchto spotřebičů v bytě je problém majitele a ne váš.

doplněno 24.09.14 20:51:

Koukám, že než sem napsal text, jsem druhý. Nevadí. Hlavně, že sem vám povedlo kamna zprovoznit.
Ale po majiteli bytu bych už být na vašem místě chtěl (dnes už bych se s tím taky netrápil), aby kamna uvedl do funkčního stavu. protože takto složitě zapalovat není normální, zvlášť je to otrava, když je takové přechodné období jako je teď a musí se tento složitý postup opakovat každý den, když si chce člověk trochu zatopit.

doplněno 24.09.14 20:51:

Koukám, že než sem napsal text, jsem druhý. Nevadí. Hlavně, že sem vám povedlo kamna zprovoznit.
Ale po majiteli bytu bych už být na vašem místě chtěl (dnes už bych se s tím taky netrápil), aby kamna uvedl do funkčního stavu. protože takto složitě zapalovat není normální, zvlášť je to otrava, když je takové přechodné období jako je teď a musí se tento složitý postup opakovat každý den, když si chce člověk trochu zatopit.

hodnocení

0x

Dobrý večer, snad nějak pomůže

gasman.cz/...

verony
hodnocení

Děkuji, ale tento návod jsem už četla, zkoušíme to neustále zapálit, ale bohužel se pořád nic neděje.

to je těžké,

slyšíte plyn? hází to jiskru? Vidíte okýnkem dovnitř? Zkusite to zapálit špejlí?

doplněno 24.09.14 20:23:

Já mám ty samé kamna a vždy to zapaluji špejlí...

Musíte zvládnout odmontovat dva šroubky u sklíčka, třetí spodní povolit, sklíčko do strany odklopit, zapílit špejli a vložit do otvoru. Nejdříve si posviťte baterkou dovnitř, abyste viděla kde to zapálit. Pozor na průvan, špejle často zhasne. Samozřejmě musíte držet tlačítko, aby šel plyn do tělesa..

Záleží na šikovnosti, ale některé ženy předčí muže. To zde na poradně známe.

doplněno 24.09.14 20:53:

Verony, šikulka, balhopřeji. Jak jednoduché.

Na děkování byly vynalezeny peníze, ty si užijte a až se někdy potkáme, mám u Vás řízkovou pochoutku.

Přeji teplíčko..

verony
hodnocení

Něco tam slyšet jde, ale to je tak všechno - žádná jiskra. Dovnitř vidím, ale nevím, jestli to lze zapálit špejlí, opravdu s tím nemám žádné zkušenosti. Je to můj první byt a v domě rodičů jsme topili elektřinou.

doplněno 24.09.14 20:25:

Děkuji mockrát, zkusím to.:)

doplněno 24.09.14 20:43:

Podařilo se, děkujeme Vám mockrát. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma gamat 4000

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]