Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posuďte nabídku oken

Od: jennie odpovědí: 14 změna:

Ahoj, co říkáte na parametry okna níže? Nějak jsem nevyčetla, jestli se jedná o okna Salamander 5 nebo 7? nebo o jaké okna vlastně jde: todok.cz/...

Systém: Salamander STREAMLINE
Rám: SL7 okení 68/76mm 7kom.
Křídlo: 2 * standard 80mm-7kom.otv.dovnitř
Barva: Zlatý dub/Zlatý dub
Těsnění: Černé/Černé
Kování: Siegenia TITAN
kř. profil klika
1 S-80 60 O levé
2 S-80 60 OS pravé - mikroventilace
pole výplň
1.1 Climaplus 4-16-4 Ar Ug=1,1
2.1 Climaplus 4-16-4 Ar Ug=1,1

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Horší okno v dnešní době jen tak už neseženete.

Proč chcete dvojsklo, když za stejné peníze můžete mít mnohem lepší trojsklo.

doplněno 24.09.14 19:38:

napište sem schválně rozměr okna a cenu za kolik ho kupujete...

jennie
hodnocení

Jaké okno za stejnou cenu můžete doporučit?

doplněno 24.09.14 18:12:

Trojsklo ale nemá jen samá plus, například článek zde:

zarizujemebydleni.cz/...

Já jsem určitě pro trojskla, páč horší jak dvojsklo již nekoupíte. Když si přečtu Váš odkaz, tak pro trojsklo je která nevýhoda? Že málo propustí sluníčka na jaře a na podzim? Kolik je to dní v roce, když topná sezona je 286 dní?

Ze svého oboru vím, že se zdůvodnit dá všechno.

doplněno 24.09.14 20:55:

často poptávám okna pro různé stavby, vím naprosto přesně, že to tak není. Často dostanete trojskla levněji, nežli jind dvojskla. Vše je o vyjednávání.

jennie
hodnocení

Podle toho článku je proti trojsklům taky cena, která je o 30 - 50% vyšší.

Jestli si děláš obraz o oknech podle jednoho článku, tak pak není divu, že si myslíš různý nesmysly.

jennie
hodnocení

Přikládám nabídku. Ráda bych nějaká kvalitní okna, které nějaký rok vydrží. Co si o ní myslíte. Případně doporučte nějakoho podle Vaší zkušenosti? Co myslíte? Tam, kde je nula znamená, že není v ceně.

Posuďte nabídku oken

OK, 68 mm silný rám, jen dvě těsnění..zkrátka horší se již nevyrábí..

kolik konkurenčních nabídek pro porovnání máte? 5-10?

doplněno 24.09.14 21:52:

Proč píšete o 100 nabídkách, ale až jich budet mít 10, tak se naučíte co máte hledat a porvnávat. Ale poslouchejte svůj rozum, mne nikoliv..

jennie
hodnocení

Mám jen dvě nabídky. Od RI okna a od Vekry. Nemá smysl abych měla 100 nabídek, když nemám znalosti ani zkušenosti ty nabídky posoudit.

doplněno 24.09.14 21:35:

Oprava

Posuďte nabídku oken #2
Posuďte nabídku oken #3
Posuďte nabídku oken #4
jennie
hodnocení

Píšete o svých zkušenostech, také "často poptávám okna pro různé stavby, vím naprosto přesně, že to tak není. Často dostanete trojskla levněji, nežli jind dvojskla. Vše je o vyjednávání." Pravda ale je, že nic konkrétního neporadíte. V dotazu se ptám na konkrétní posouzení výhodnosti nabídky.

Zrovna dneska se probírám nabídkami oken pro můj dům (6ks 150x120, 1x vstupní dveře 100x200, 1x terasové dveře 150x200cm)

A nejlepší nabídka je zatím 58842,- (trojsklo 4x18x4x18x4, profil 92mm 6komor, oboustranná barva, Uw 0,76)

Cena je ale bez montáže, jelikož je osadí moji lidé. U Vás tedy počítejte cca 10000,- navíc.

Takže kdy si vezmu že vy za 4 (nejhorší) okna máte 51000,- tak sama uznáte že cena nic moc...

Jinak kvalita dnešních oken je všude víceméně stejná. Každá firma má své spokojené zákazníky, stejně jako sem tam nějakou reklamaci.

milý jenie,

vůbec jsem netušil, že se mám vyjádřit já k nabídce, když to požadoval reguied.

Pokud ale chcete ty opravdu nejhorší okna, dvojskla, tak je jedno koho vyberete. Zvolte tu nejlevnější nabídku sdělte jim že musí ještě slevit, třeba z montáže.

Ale při dvou nabídkách není veký výběr.

doplněno 25.09.14 11:08:

Aby byla nabídka srovnatelná, musel bych oslovit firmy se stejný požadavkem jako vy. Včetně parapetů, zednického zapravení, likvidace starých a podobně.

Sám již tušíte, že dvojskla jsou to nejhorší, až to dozraje, poptejte troskla se stejnou cenou..

To znamená, že bych musel tutu nabídku předložit jiné firmě, aby se snažila. Proč bych měl zatěžovat sebe a firmu, od které si to určitě nevemete. Vy máte všechy informace, tak požádejte 10-15 firem v okolí, o vypracování jiné, lepší nabídky. Konzultoval jste nabídky s jiným dodavatelem?

V jednání s dodavateli je to umění.

Hezký den a dobrý výběr.

jennie
hodnocení

Nechci ta nejhorší okna. Napište sem ale ta lepší a navíc za dobrou cenu. Sám máte za sebou množství výhodných nabídek, tak se nenechejte pobízet a podělte se.

denim

Tak zaprvé nepíšete, zda jsou okna do domu nebo bytu a všichni Vám zde radí slepě trojskla. Neznám nikoho kdo by měl v bytě trojskla, ale nejišťoval jsem to a jistě se taková výjimka najde. Nevýhody trojskla jsou vyšší cena nižší prostup slunečního svitu a nevim jak u Vás pane Cukráři, ale u nás svítí slunce pravidelně celý rok. Pokud někdo nabízí trojsklo za cenu dvojskla, ptal bych se nešidí něco? Na papíře často mohou parametry vypadat dobře, ale realita je jiná. Tak třeba spousta firem nabízí neplnohodnotné středové těsnění, které neplní svoji fukci ba naopak může zadržovat vlhkost mezi rámem a křídlem a poškozovat je. A že horší okno nekoupíte mi jaksi příde taky jako lichý argument, moje žena má levné mini auto do města a nechápu proč by měla mít dodávku se silným motorem, když za hranice města se nepodívá a jezdí sama. Zkrátka, určité výrobky jsou pro určitou funkci a je otázkou co od nich očekáváte. Raději se rozhodnu pro renomovanou firmu s historií, která mi ručit za kvalitu i po letech než pro nějakého překupníčka, jehož okna budou vypadat na papíře špičkově, ale v reálu se po pár letech rozpadnout. A ten překupníček bude prodávat pod IČ jiné firmy a vy se s tím budete muset smířit. Okna jsou produkt na celý život a né ponožky na tržnici. Osobně bych upřednostnil nabídku od Vekry, protože mám jejich dvojskla v bytě a jsem s nimi spokojen. Očekávám spoustu oponetních příspěvků, protože v každém oboru co člověk to názor a aby se v tom jeden vyznal.

denim, v pořádku, respektuji Váš názor.

Váš článek rozvíjí debatu na další odnože. Přirovnávat okna k autu je trochu mimo..

Nevím kde bydlíte, ale není možné, aby po celý rok u Vás svítilo slunce stejně. Snad na jiné planetě, nebo jsem to nepochopil.

Zasklení dodáváji okenářům speciální firmy. Nelze šidit, páč vidíte tři skla. Je to o cenové politice.

jelikož mám za sebou desítky zakázek na okna a dveře, něco o tom vím.

To že "Neznám nikoho kdo by měl v bytě trojskla, ale nejišťoval jsem to a jistě se taková výjimka najde" si mám vysvětlit jak? Nezajímáte se, nemáte znalosti, nebo v okolí to nemají. Jak to víte, že sousedi namají trojskla?

Ale jak píšu na začátku, každého to je jeho věc, zdali mít nejhorší okna. Snažte se mně přesvědčit, že nejsou nejhorší a pak můžeme pokecat dále.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]