Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Dostala jsem se do situace, kdy musím rychle zobytnit dům, neboť nemám kam jinam jít. Poslední peníze mám na opravu střechy, potřebuji za rozumnou cenu dát do pořádku vnitřní stěny, které jsou z opuky, cihel a vymatlané hlínou, někdo mi radil na hrubo nahodit a zaklopit sádrokartonem, já se obávám aby se zde nevytvářela pak plíseň (podobně to měla moje maminka a zdi byly plesnivé až ke stropu. Je to stará barák a je potřeba, aby dýchal, nevíte někdo nějaký levný postup. Díky Iveta
Rychle udělat přestěnu ze sádroše. Plíseň je následek vlhka, nikoliv použitého materiálu. Měla matka plesnivé zděné zdi s omítkou, je to tak?
Nikoliv sádroš?
Milane já mám také kamenný barák a uvažuji o nopkové folii s mřížkou interierovou nonstopstavebniny.cz/... co si myslíte?
protože kámen je chladný a pokud postavím nábytek až ke zdi tak se tvoří malé tečky plísně a pokud dám folii tak nábytek může být až u zdi a přitom zed bude stále dýchat dle mého názoru
Pokud je zeď vlhká a zaklopí se SDK, tak i když se tam nechá mezera tak to dle mého názoru plesnivět bude.
Muselo by se do SDK nahoře a dole udělat větrací otvory. V případě potřeby nábytku až ke zdi by to bylo asi nejlepší řešení.
ano k nopovím foliim interierovím na zed se dokoupí vetrací lišty jedna nahoru a jedna dolu aby tam mohl cirkulovat vzduch a nebude se tam tvořit plísen a je to lepší než si barák nechat podřezávat za velké peníze
Jakákoli nopková folie rozhodně není lepší nebo vhodnější než vložení vodorovné izolace.
Prostě to nebude fungovat.
Nejdostupnější a v této situaci i nejvhodnější varianta pro tazatelku je udělat normální, nezateplenou předstěnu ze sádrokartonu. Dole a nahoře osadit mřížky a hodně topit a větrat.
doplněno 23.09.14 20:40:Pokud Vám zeď plesniví protože nedostatečně izoluje, tak jedinné smysluplné řešení je její zateplení.
Jestliže uděláte odvětrání stěny tak jak si představujete s nopovou folii, tak se Vám sice nebude tvořit plíseň na původní stěně, ale až na omítce která bude na folii. Protože ta bude stejně studená jako původní stěna a bude se na ní srážet vlhkost.
Jakékoliv provizorium se prodraží, chce to udělat pořádně alespoň jednu místnost, nejlépe tu, kde se topí a také koupelnu. Ostatní počkají.
Jak už tu psal hned první rádce, klasickou vápennou omítku. Na to štuk, nabílit, žádný primalex. Cena za materiál, práci a dopravu se dá odhadnout podle ceny na internetu, nebo vám ji předběžně odhadne zedník, se kterým pak uděláte smlouvu o dílo. Hlavně ať to máte do zimy hotové a zabydlené. Držím Vám palce.
nejlevněji a nejrychleji - vlhkost je potřeba "vyhnat ze zdí" - elektrikou - indukcí - minimální nákldy - nejlevnější dobiječka autobaterií cca 600, pár poniklovaných - nebo jinak galvanicky pokovených žel průtů cca 20-30 cm, nerez drát a následně zaklopit sadrošem - elektrika vlhkost srazí pod podlahu a sádroš je v současné době nejlevnější a nejrychlejší
přeji příjemný den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.