Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opadávání kytek na náš balkon

Od: jana82* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, bydlíme ve 2. patře a sousedi ve 4. patře mají převyslé květináče s kytkama, ze kterých nám neustále na balkon odpadávají květní lístky a bordel. Pokud to zmokne, dělá nám to na balkoně a zábradlí fleky, které nejdou ničím odstranit. Sousedy jsme na to upozornili, ale nehodlají s tím nic dělat. Jak máme dále postupovat? Předem děkuji.

Opadávání kytek na náš balkon
Opadávání kytek na náš balkon #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Umím si představit další otázku: Bydlíme ve 4. patře a sousedi z druhého nás neustále prudí kvůli pár spadeným okvětním lístkům z muškátu. Jak máme postupovat?

Pro vás mám radu: postupujte jako vaši sousedi z třetího - zřejmě jim to až tak nevadí.

hodnocení

2x

Dobrý den. Máte několik možností: Pokud sousedi nereagují na ústní výzvy, řešit to písemně. To samozřejmě nezabere. Je třeba přizvat do sporu někoho třetího. Nepíšete, kdo je vlastníkem nebo správcem budovy - SVJ, družstvo? Zkusil bych to přes představenstvo. Rovněž můžete zkusit přestupkovou komisi při obecním / městském úřadě.

V každém případě - připravte se na to, že Vy budete za notorické stěžovatele a oni nebudou obtěžovat okolí nad míru přiměřenou (ať je to jak chce). Ruku na srdce, toho nepořádku na fotografiích není tolik. Sousedi to chtějí mít hezké, pěstování květin není nic zakázaného a že okvětní lístky opadávají, je běžná věc. bydlíte ve společném, je třeba toleranci z obou stran.

Horší je, že to nejde odstranit. Ale jak je to možné? Okvětní lístek z běžné květiny snad nemůže zanechat na pozinku rezaté mapy - aspoň tak to z fotografie vypadá. Jak dlouho to tam leželo? Tady bych viděl největší problém - proč to způsobuje nevratné poškození. Proveďte si vlastní šetření (leželo to tam dlouho, je špatně udělané zábradlí, mají superagresivní kytky). Pokud dospějete k závěru, že jste v tom nevinně, řešte to ve spolupráci s vlastníkem či správcem budovy.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, zkuste být více tolerantní a uvědomte si, zda zase Vy (či Vaše děti) neštvete někoho jiného. Pokud žije více lidí dohromady v jednom domě, tak si buď vyhoví nebo se uhádají. Úklid lístku by mohl zajistit vítr nebo je včas pozametat - není to tolik práce. Jinak, můžete z toho asi udělat i právní kauzu a soudit se či odvolávat. Možná bude nejlepší ten rozum a tolerance. Zdravím!

jabraka*
hodnocení

1x

Jak řešíš polétání listí a okvětí z venkovních stromů?Venkovní lodžie a balkony se bez úklidu tohoto typu neobejdou,s tím, je nutno se smířit.

JABRAKA

hodnocení

1x

Není to příjemné, ale dá se s tím smířit. Možná byste si mohli balkon zasklít a zatahovat skla. Zábradlí je možné natřít nějakou barvou, aby po těch lístcích nerezavělo.

limetka*
hodnocení

0x

No to je tedy fakt průšvih - ta příroda nám neustále dělá jen bordel, že? Nejlépe všechno vybetonovat a zákonem zakázat lidem dát si na balkony muškáty *smich* Mně by asi víc, než skvrnky od okvětních lístků vadil ten váš úhlednej smutnej balkon bez jediné kytky - já mám kytky a lidi ráda.

cesmina*
hodnocení

0x

Není to sice nic příjemného ,ale taky tam nemáte tolik nepořádku jako my když nám listí z velkých obecních stromů na podzim nalétalo do okapů ,na balkon a všude možně.To bych Vám nepřála uklízet.Ale na druhou stranu nám nepražilo v létě do oken.Cesmína

istvan
hodnocení

0x

Mám úplně stejný problém. 4 roky jsem to vydržel, ale abych 2x denně zbytečně uklízel balkon mě nebaví. Navíc mi to občas spadne do jídla či kávy, takže začnu řešit domluvou či požadavkem na změnu typu květin, tak uvidíme.

Mimochodem, sousedka má úplně stejnou kytku, jako máte na fotkách :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]