Nejste přihlášen/a.
Možná se tu najde někdo, kdo ji má a řekne mi jestli je dobrý nápad ji kupovat. Má to být dárek, tak bych byl rád, aby to byl dárek kvalitní.
Pro představu dávám fotku.
Pro oči je nádherná. Donedávna sedávali vnoučci na vysoké židličce, velmi podobné, jen celé ve dřevě. Po každém jídle bylo třeba vlhkým hadříkem otřít, kromě trnože, úplně všechno. Drobili, patlali, rozlévali, počurávali, nalili pod sebe úplně neuvěřitelným způsobem. Neumím si představit textil na takové židličce a také jeho údržbu. Vím, píšou, že lze vyprat. Ale po každém jídle? Líbí se mi, ale nechtěla bych ji ani zadarmo a s náhradními potahy.
No, já nevím.
Za prvé - s rodiči jste dohodnuti, že koupíte židličku? Nedokážu si totiž představit, že bych své dítě krmila na židličce, kteoru jsem si sama nevybrala. Neteř má malinkatou dřevěnou, chytnu a přemístím volně po bytě. Klučík, kterého hlídám, má obrovskou plastovou, hnout se s ní téměř nedá, ale má pásy a jídelní prostor. Rozdíl nebe a dudy.
Za druhé, ten potah není ideální. Dělají se běžně potahy jakoby igelitové, které se dají otřít.
Za třetí, a to možná nejdůležitější - to první uspořádání na obrázku je velice nepraktické. Všimněte si, že židlička nejde zasunout pod stoleček a sama o sobě je docela hluboká, dítě pravděpodobně na stůl vůbec nedosáhne, popř. když dosáhne, tak bude buď sedět nezdravě na kraji židličky a naklánět hlavu moc dopředu, nebo bude sedět v židličce, ale než donese lžíci od stolku k puse, tak vše vycintá.
Když to srovnám se supermarketovou dřevěnou židličkou, kterou jsem měli my vidím téměř samá pozitiva:
Polohovatelná - doufám, že tím míní nastavení úhlu zad.
Jednoduše odnímatelná podložka - stoleček (tj. to, co jako stoleček používá nejmenší dítě) - my to měli na 2 šrouby
Zvýšený okraj podložky (nebudou padat věci)
Snímatelný potah
Je to z plastu - celé to strčíte do vany a vezmete sprchou.
Negativa vidím jen dvě:
Cena - ale s tou počítáte
Trnože - tj. ty příčky co spojují nohy stolečku v dolní třetině. Jsou ze všech stran, takže pro větší dítě nebude možnost pořádně se přisunout. Ale protože jsou 2 trnože odnímatelné, problém bych viděl jako snadno řešitelný. Když to bude nutné, jedna může dolů.
Takže já bych do ní šel, alespoň podle obrázků a popisu.
doplněno 23.09.14 10:56:Tedy, jak koukám, ten prací potah mi nedošel. To je zásadní problém. No není nad to dát dotaz na poradnu. Víc hlav víc ví
Děkuji všem za odpovědi. Pročetli jsme to a probrali s těmi, kteří budou židličku používat. Po asi dvou hodinách debaty a téměř třech litrech vína jsme dospěli k závěru, že námi vybraná židlička by se jim moc líbila. Ale že má pár minusů (tímto děkuji rádcům tady na poradně) a vybrali jsme jinou:
Tenhle typ jsem navrhoval od začátku a na má slova došlo :D
Při brouzdání po internetu ohledně židliček, jsem narazil na jednu věc, nad kteou doteď kroutím hlavou. Schválně se podívejte nejdřív na obrázek a tipněte si, k čemu to asi je
FundPod, to je nejnesmyslnější věc, kterou jsem kdy ve svém životě viděla. Jakože aby dítě nestálo na židli, zavřu ho do hnusného, drahého, nesmyslného šifoneru?! Normálně se divím, jak mé děti a mí vnukové mohli vyrůst bez téhle geniality!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.